Klimaat Dominicaanse Republiek

Klimaat Dominicaanse Republiek

Wat voor klimaat kun je verwachten in de Dominicaanse Republiek?

In de Dominicaanse Republiek heerst een tropisch klimaat. Het weer in de Dominicaanse Republiek is hele jaar door warm, de temperatuur schommelt rond de 25 graden. In de berggebieden kan het wel fris worden en is de gemiddelde temperatuur 16 graden. Hoe hoger je komt, hoe kouder het is.

Vooral in het oosten en in de centrale berglanden kan het veel regenen. Het is daar ook veel vochtiger dan in het westen en langs de kust.

Welke seizoenen zijn er in de Dominicaanse Republiek?

In de Dominicaanse Republiek kennen ze geen vier seizoenen, zoals we in Nederland hebben. Het jaar is verdeeld in een droge periode en een regenseizoen. Het regenseizoen loopt van mei tot november. In het noorden gaat het regenseizoen door tot december. De droogste en koudste maanden zijn januari en februari.

Met welke natuurkrachten moet je rekening houden in de Dominicaanse Republiek?

In onze zomermaanden, van juni tot september, komen er in heel Midden-Amerika orkanen en tropische stormen voor. Ook in de Dominicaanse Republiek zijn orkanen geen onbekend fenomeen. Meestal in de maanden augustus tot oktober. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de actuele weersituatie.

Daarnaast ligt de Dominicaanse Republiek vlakbij een breuklijn in de aarde, waardoor er aardbevingen kunnen ontstaan. Dit gebeurd niet heel vaak, maar zorg ervoor dat je weet wat je moet in doen in het geval van een beving.

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Curaçao kenner
Sponsors