Inentingen & vaccinaties Dominicaanse Republiek

Inentingen & vaccinaties Dominicaanse Republiek

Op de Dominicaanse Republiek komen een aantal infectieziekten voor die je vakantie of reis behoorlijk kunnen verpesten. Dus reis jij binnenkort naar de Dominicaanse Republiek? Vergeet dan niet om je tijdig te laten vaccineren! Tegenwoordig kun je dit ook gewoon thuis laten doen. Hieronder lees je hoe je dit via Thuisvaccinatie.nl doet.

Thuis gevaccineerd worden

Thuisvaccinatie.nl is een gerenommeerde organisatie die vaccinaties aan huis aanbiedt. Het is ook mogelijk om 's avonds of in weekeinden een afspraak te maken voor een vaccinatie aan huis. Meestal worden deze vaccinaties, en de verdere dienstverlening, vergoed door je zorgverzekering. Wil je meer weten? Kijk dan op Thuisvaccinatie.nl en bekijk het filmpje hieronder!

ZELF NAAR Dominicaanse Republiek?

Bekijk alle 2 reizen naar Dominicaanse Republiek

Dominicaanse Republiek aanbevolen en verplichte vaccinaties

Sommige landen stellen bepaalde vaccinaties verplicht. Dat kan bijvoorbeeld gelden voor het gele koorts-vaccin. In het geval van de Dominicaanse Republiek is het gele koorts-vaccin niet verplicht. Meestal worden vaccinaties alleen geadviseerd. Wil je weten welke vaccinaties je verder nodig hebt voor de Dominicaanse Republiek, lees dan verder in onze sectie gezondheidsadvies.

Waarom vaccinaties

De gezondheidszorg in Nederland is van een hoge kwaliteit. Mensen hebben makkelijk en snel toegang tot betaalbare vaccins voor de meeste infectieziekten. Sinds 1957 bestaat het Rijksvaccinatieprogramma. Dit programma zorgt ervoor dat baby's en kinderen worden ingeënt tegen twaalf infectieziekten die vroeger vaak een dodelijke afloop hadden. Dankzij het Rijksvaccinatieprogramma komen veel infectieziekten in Nederland niet of nauwelijks meer voor. In het buitenland ligt dat helaas vaak anders.

In bepaalde landen komen infectieziekten voor waarvoor je in Nederland als kind niet bent ingeënt. Daarnaast hebben een aantal vaccins uit het Rijksvaccinatieprogramma een beperkte geldigheid; je moet ze herhalen om beschermd te blijven tegen bepaalde infectieziekten. Kortom: er kan je een hoop ellende bespaard blijven als je tijdig voor vertrek de voor jouw reisbestemming benodigde vaccinaties laat zetten.

Meer informatie?

Meer weten over gezondheid en (actuele) gezondheidsrisico's op de Dominicaanse Republiek? Lees dan verder in onze sectie gezondheidsadvies. Maak je een rondreis door meerdere landen in Midden-Amerika? Dan kan het nodig zijn om meerdere vaccinaties te halen dan alleen voor de Dominicaanse Republiek. Check hier het gezondheidsadvies voor de volgende landen:

Inentingen Bahamas
Inentingen Cuba
Inentingen Jamaica
Inentingen Mexico

Like deze pagina

Reizen Dominicaanse Republiek

Specialisten Dominicaanse Republiek

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Curaçao kenner
Sponsors