Pico Duarte Pico Duarte

Pico Duarte

door Willeke van Doorn

Geen enkele berg in het hele Caraïbische gebied is zo hoog als de Pico Duarte in de Dominicaanse Republiek. Een flinke klim brengt je naar de kilometershoge top waarvandaan je uitkijkt over het omringende Parque Nacional Armando Bermúdez en het daarin gelegen dorp Jarabacoa.

De Pico Duarte in het Parque Nacional Armando Bermúdez schiet 3087 meter de lucht in te midden van de bergketen Cordillera Central. Ga de uitdaging aan tijdens je rondreis door de Dominicaanse Republiek en beklim de hoogste berg van de Caraïben. Op de top van de Pico Duarte wacht je een waanzinnig uitzicht over de glooiende groene heuvels van het omringende nationale park.

Pico Duarte beklimmen

Vijf wandelroutes leiden naar de top van de Pico Duarte. Veel reizigers starten de beklimming van de berg in het plaatsje La Ciénega. Vanuit daar duurt de hike naar de top en weer terug naar beneden twee of drie dagen. In de eerste dag loop je tot aan La Compartición, gelegen op 2438 meter hoogte.

Na een nacht kamperen onder de sterrenhemel begin je aan het laatste deel van de hike naar de top. Naarmate je verder omhoog klimt, maken de palmbomen plaats voor een bos aan dennenbomen waardoor je bijna vergeet dat je de hoogste berg van de Caraïben aan het beklimmen bent.

Heel wat uren klimmen later is het zover en bereik je de top van de Pico Duarte. Vanaf 3087 meter hoogte kijk je uit over de glooiende bergen van de Cordillera Central.

Jarabacoa

Verscholen tussen dat groene berglandschap ligt Jarabacoa. Dit dorp is een handige uitvalsbasis voor je klim naar de Pico Duarte. Dankzij haar ligging tussen de bergen kent Jarabacoa een aangenaam, mild klimaat. Locals noemen Jarabacoa niet voor niets de 'stad van de eeuwige lente'.

Verschillende reisorganisaties in Jarabacoa bieden tours aan naar de Pico Duarte. Vanuit het bergdorp rijd je naar het bezoekerscentrum in La Ciénega, bij de ingang van het Parque Nacional Armando Bermúdez, waar de klim naar de hoogste bergtop van de Caraïben begint. Een onvergetelijk avontuur tijdens je vakantie in de Dominicaanse Republiek!

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Guatemala kenner
Sponsors