Cascada El Limón Cascada El Limón

Cascada El Limón

door Willeke van Doorn

Vanaf tientallen meters klettert het water van Cascada El Limón een turquoise waterpoel in. Groen beboste bergtoppen omringen deze waterval die diep verstopt ligt in het binnenland van de Península de Samaná.

De bekendste highlights van het schiereiland Samaná - de beeldschone stranden - liggen aan de kust. Maar vergeet ook het binnenland van Península de Samaná niet tijdens je vakantie in de Dominicaanse Republiek. Hier vind je de Cascada El Limón. Met een hoogte van 52 meter is deze waterval een van de hoogste en indrukwekkendste van het land.

Cascada El Limón Tours

Veel tours naar de Cascada El Limón vertrekken vanuit het kleine plaatsje El Limón. Hier stap je op een paard die je via een tocht heuvelopwaarts naar de waterval brengt. Je rijdt via smalle, vaak modderige paden en kronkelende rivieren de groene heuvels op naar Cascada El Limón.

Na een rit van een half uur tot een uur verraad het geluid van kletterend water dat je dichtbij Cascada El Limón bent. Te midden van een dichtbegroeid groen heuvellandschap valt het koude water vanaf 52 meter recht naar beneden een turquoise waterpoel in.

Na een pittige tocht door het ruige landschap neem je een frisse duik onder de waterval. Hoewel de tours te paard naar Cascada El Limón populair zijn, is het ook mogelijk om te voet naar de waterval te klimmen.

Las Terrenas

In El Limón vind je verschillende organisaties die tours aanbieden naar Cascada El Limón. Het dorp ligt op dertig minuten rijden van de grotere plaats Las Terrenas. Ook vanuit hier kun je een tocht naar de indrukwekkende waterval boeken.

Las Terrenas ligt in het westen van de Península la Samaná. Prachtige witte zandstranden grenzen aan deze badplaats op het schiereiland. Dankzij haar gunstige ligging aan de kust en dichtbij de Cascada El Limón groeide Las Terrenas in de loop der jaren uit van een simpel vissersdorpje tot een van de populairste bestemmingen tijdens een rondreis door de Dominicaanse Republiek.

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Curaçao kenner
Sponsors