Accommodaties Dominicaanse Republiek

Accommodaties Dominicaanse Republiek

Wat voor soorten accommodaties zijn er?

Veel mensen trekken naar de Dominicaanse Republiek vanwege het grote assortiment aan resorts en luxe oorden. Maar er zijn genoeg andere, goedkopere, opties.

Hotel

Naast de all-inclusive hotels zijn er ook zelfstandige beach hotels te vinden op de stranden van de Dominicaanse Republiek. Budget hotels vind je in kleine dorpen en de minder toeristische plekken. Soms heb je geen warm water of geen airco.

Pensiones

In de Dominicaanse Republiek vind je weinig hostels. Pensiones bieden uitkomst. Dit zijn goedkope kleine accommodaties, vaak gerund door een familie. Maar het aantal pensiones wordt steeds minder. Dure hotels nemen hun plekken over.

Kamer

Sommige Dominicanen verhuren kamers in hun huis. Dit is een leuke manier om in contact te komen met de lokale bevolking. Daarnaast is het niet zo duur en is het ontbijt vaak bij de prijs inbegrepen.

Wat is een typische accommodatie in de Dominicaanse Republiek?

Een all-inclusive hotel is een typische accommodatie voor de Domincaanse Republiek. Je herkent de mensen die daar slapen meteen, aan hun gekleurde polsbandjes. Wil je compleet tot rust komen en vooral relaxen? Dan is zo'n all-inclusive vakantie een optie. Wil je de Dominicaanse Republiek echt goed leren kennen, dan is een all-inclusive hotel niet aan te raden.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Aruba kenner
Sponsors