Bahía de Las Águilas Bahía de Las Águilas

Bahía de Las Águilas

door Willeke van Doorn

Parelwit zand en een azuurblauwe zee met niet één druk toeristisch hotel aan de horizon. Het is een flinke reis om bij Bahía de Las Águilas te komen, via het vissersdorpje Las Cuevas, maar dit afgelegen strand in het Parque Nacional Jaragua is zó mooi dat het de moeite meer dan waard is!

Door haar afgelegen ligging in het zuidwesten van de Dominicaanse Republiek is Bahía de las Águilas nog niet volgebouwd met all-inclusive hotels, restaurants en bars. Bahía de Las Águilas ziet er nog net zo uit als tientallen jaren geleden, voordat het toerisme in de Dominicaanse Republiek op gang kwam.

Las Cuevas

Hoewel de afgelegen ligging van Bahía de Las Águilas voor een groot deel bijdraagt aan haar ongerepte charme en schoonheid, is het strand daardoor ook lastig te bereiken. Bahía de Las Águilas ligt ruim driehonderd kilometer verwijderd van hoofdstad Santo Domingo. De stad Pedernales, hoofdstad van de gelijknamige provincie, ligt op 25 kilometer afstand.

Vanuit Pedernales rijd je richting Las Cuevas. Vanuit dit vissersdorp zijn er twee manieren om bij Bahía de las Águilas te komen: per 4WD of boot. Kies je ervoor om te rijden, bereid je dan voor op smalle, steile wegen tussen een dicht bos. Per boot vaar je langs steile kliffen richting het afgelegen strand.

Parque Nacional Jaragua

Eenmaal aangekomen bij Bahía de Las Águilas blijkt de bestemming de lange reis meer dan waard te zijn. Kristalhelder warm water valt over het spierwitte strand dat zich over acht kilometer langs de zuidwestkust uitstrekt. Op een enkele andere reiziger na, waan je je even alleen op de wereld.

Bahía de Las Águilas staat in scherp contrast met de andere stranden die je bezoekt tijdens je vakantie in de Dominicaanse Republiek. Hier zie je geen all-inclusive resorts, restaurants en bars die de rust op het strand verstoren. Bahía de Las Águilas ligt in het Parque Nacional Jaragua.

Met een oppervlakte van 1374 vierkante kilometer is Parque Nacional Jaragua het grootste beschermde natuurgebied van de Dominicaanse Republiek. Naast flinke stukken dichtbegroeide bossen behoren onder meer Isla Beata en Bahía de las Águilas tot het gigantische natuurgebied.

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Cuba kenner
Sponsors