Indigenous Eyes Ecological Park Indigenous Eyes Ecological Park

Indigenous Eyes Ecological Park

door Willeke van Doorn

Verstopt tussen een groen, tropisch regenwoud liggen twaalf helderblauwe zoetwaterlagunes. Deze ronde waterpoelen geven het Indigenous Eyes Ecological Park haar naam. Hike door het tropische regenwoud en plons in het frisse water van dit beschermde natuurgebied in Punta Cana tijdens je vakantie in de Dominicaanse Republiek.

Het Indigenous Eyes Ecological Park ligt in het uiterste oosten van de Dominicaanse Republiek. Het beschermde natuurgebied hoort bij Punta Cana Resort en Club en omvat een gebied van zevenhonderd hectare gevuld met tropisch regenwoud en twaalf zoetwaterlagunes.

Taíno

Lang voordat Europese kolonisten voor het eerst voet zetten op Hispaniola, het eiland dat de Dominicaanse Republiek en Haïti delen, woonden de Taíno hier. Deze oorspronkelijke inwoners van het land noemden de zoetwaterlagunes in het Indigenous Eyes Ecological Park ogen vanwege de ovale vorm van de meren. Daaraan ontleent het park haar naam.

Een aantal van de twaalf lagunes in het Indigenous Eyes Ecological Park is toegankelijk voor bezoekers. Daarnaast omvat het park een botanische tuin, een dierentuin en een bezoekerscentrum dat onderhouden wordt door de Punta Cana Ecological Foundation.

Punta Cana Resort en Club

Indigenous Eyes Ecological Park ligt ten zuiden van Punta Cana Resort en Club waar het deel van uitmaakt. Het natuurgebied is geopend van zonsopgang tot zonsondergang en toegankelijk voor gasten van het vakantieverblijf en andere geïnteresseerden die op rondreis zijn door de Dominicaanse Republiek.

Het resort biedt verschillende tours aan door Punta Cana waaronder een tocht op een segway door het Indigenous Eyes Ecological Park waarbij je een stop maakt bij een van de lagunes voor een frisse duik. Punta Cana Resort en Club ligt in het gelijknamige gebied aan de oostkust van het land.

Punta Cana is een waar paradijs voor zonaanbidders. Met haar witte stranden, wuivende palmbomen en altijd stralende zon lijkt dit deel van de Dominicaanse Republiek regelrecht van een ansichtkaart te komen.

Foto's & video's Indigenous Eyes Ecological Park

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Mexico kenner
Sponsors