Paspoort en visum Dominicaanse Republiek

Paspoort en visum Dominicaanse Republiek

Reis je binnenkort naar de Dominicaanse Republiek, of via de Dominicaanse Republiek naar een andere bestemming? Dan heb je wellicht een visum nodig. Hier lees je alles wat je moet weten voor het aanvragen van je visum voor de Dominicaanse Republiek.

Heb ik een visum nodig voor de Dominicaanse Republiek?

Als toerist met de Nederlandse nationaliteit, mag je maximaal drie maanden (negentig dagen) in de Dominicaanse Republiek verblijven zonder dat je een visum hoeft aan te vragen. Om naar de Dominicaanse Republiek te kunnen reizen, heb je wel een toeristenkaart nodig. Deze wordt meestal door je reisorganisatie meegeleverd met het reispakket. Als dit niet het geval is, kun je bij aankomst in de Dominicaanse Republiek zelf een toeristenkaart aanschaffen.

Wil je langer dan drie maanden in Dominicaanse Republiek verblijven, dan is het raadzaam om contact op te nemen met de ambassade van de Dominicaanse Republiek in Den Haag.

Hoewel je als toerist dus meestal geen visum nodig hebt voor Dominicaanse Republiek, moet je wel een aantal andere documenten kunnen overleggen. Zo moet je bijvoorbeeld in het bezit zijn van bewijs van een retourvlucht of een vlucht naar de volgende bestemming en een geldig paspoort. Een overzicht van alle benodigde reisdocumenten voor Dominicaanse Republiek vind je op VisumCentrale.nl.

Geldigheid paspoort Dominicaanse Republiek

Bij het inreizen van de Dominicaanse Republiek moet je paspoort nog minimaal zes maanden geldig zijn. Het paspoort moet minimaal één lege visumpagina bevatten voor het stempel van de douane.

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Panama kenner
Sponsors