Religie & Tradities Dominicaanse Republiek

Religie & Tradities Dominicaanse Republiek

Wat zijn de belangrijkste religies in de Dominicaanse Republiek?

Ongeveer 95 procent van de Dominicaanse bevolking is rooms-katholiek. Er zijn echter maar weinig Dominicanen die vaak naar de kerk gaan.

Wat zijn belangrijke tradities in de Dominicaanse Republiek?

Voodoo heeft een grote invloed gehad op de Dominicaanse religie en cultuur. Langs de grens met Haïti gebruiken de Dominicanen voodoo in het geheim. Voodoo is met de Afrikaanse slaven naar dit Midden-Amerikaanse eiland gebracht. Mensen die aan voodoo doen, geloven in god en in meerdere lager geplaatste geesten. Elk mens kan gestraft worden voor slecht gedrag met een ziekte. Of juist beloond voor goed gedrag met welvaart.

Toen de kolonisten naar de Dominicaanse Republiek trokken, werd voodoo verboden. De Dominicanen hebben geleerd voodoo stiekem te beoefenen en hebben het vermengd met hun katholieke geloof.

Verder is muziek belangrijk in de Dominicaanse Republiek. Vooral bachata en merengue is populair. Deze muzieksoorten zijn ontstaan uit een combinatie van Europese en Afrikaanse invloeden. Over het hele land spelen bandjes deze muziek en zorgen ervoor dat iedereen in de omgeving gaat dansen.

Met welke gewoonten en gebruiken dien je rekening te houden?

Het wordt niet gewaardeerd wanneer je als vrouw topless gaat zonnen op het strand. Doe dit alleen op privéstranden van hotels.

Dominicanen houden van een verzorgd uiterlijk. Zorg ervoor dat je er zelf ook verzorgd en fris bij loopt als je de stad of het binnenland gaat verkennen. Bikini's en zwembroeken zijn alleen bedoeld voor op het strand.

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Mexico kenner
Sponsors