Jarabacoa Jarabacoa

Jarabacoa

door Willeke van Doorn

Vergeet het strand, de zon en de all-inclusive hotels en trek het binnenland in tijdens je vakantie in de Dominicaanse Republiek. Jarabacoa is de place to be. Hier hike je door de bergketen Cordillera Central naar watervallen en beklim je Pico Duarte, de hoogste berg van het Caraïbisch gebied.

Veel toeristen zijn niet weg te slaan van de schitterende stranden die de Dominicaanse Republiek omringen. Maar ook het binnenland heeft veel te bieden. Het bergdorp Jarabacoa, gelegen in het midden van de bergketen Cordillera Central, is geliefd vanwege haar prachtige omgeving en milde klimaat.

Jarabacoa: bergdorp in Cordillera Central

In de Dominicaanse Republiek schijnt de zon vrijwel altijd. Het is een van de belangrijkste redenen dat toeristen van over de hele wereld het vliegtuig in stappen voor een vakantie naar de Dominicaanse Republiek. Ben je op zoek naar zon, zee en strand, dan ben je in Jarabacoa echter aan het verkeerde adres.

Dit dorp in Cordillera Central draagt de bijnaam 'de stad van de eeuwige lente'. De dagen zijn warm, de avonden wat koeler, maar over het algemeen is het klimaat in Jarabacoa milder dan in de rest van het land. Het dorp dankt haar aangename klimaat aan haar ligging tussen de bergen van Cordillera Central.

In Jarabacoa zie je de andere kant van het land tijdens je rondreis door de Dominicaanse Republiek. Geen parelwitte stranden en een azuurblauwe zee, maar een groen berglandschap, glinsterende watervallen en hoge bergpieken.

Pico Duarte

Niet ver van Jarabacoa schiet de hoogste bergtop van de Dominicaanse Republiek - en heel het Caraïbisch gebied - de lucht in. De Pico Duarte steekt met een hoogte van 3087 ver boven de omringende bergen van Cordillera Central uit.

Tussen Jarabacoa en Pico Duarte passeer je een aantal indrukwekkende watervallen die in het gebied rondom het bergdorp liggen. Salto de Jimenoa Uno is met een hoogte van zestig meter de grootste waterval rondom Jarabacoa. Ook de makers van Jurrassic Parc waren onder de indruk. Zij filmden hier een van de openingsscènes uit de film.

Parque Nacional Armando Bermúdez

Iets verder ten westen van Jarabacoa ligt het Parque Nacional Armando Bermúdez. De Pico Duarte is het letterlijke hoogtepunt van dit beschermde natuurgebied in de Dominicaanse Republiek. Een tocht naar de 3087 meter hoge bergtop duurt twee volle dagen.

Na een overnachting halverwege de berg, bereik je op dag twee de top. Bovenop de Pico Duarte wacht je een waanzinnig uitzicht over het groene, glooiende berglandschap van het Parque Nacional Armando Bermúdez dat zich voor je uitstrekt. In de verte, ver onder je, ligt Jarabacoa verstopt tussen de bergen en watervallen.

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Curaçao kenner
Sponsors