San Blas

Reviews San Blas

8,9
9,0 Algemene ervaring
8,6 Locals
9,0 Interessant
9,6 Natuur
10,0 Stranden
8,0 Wildlife
7,3 Wandelingen en/of andere activiteiten
  • Aantal reviews: 6
  • Aantal waarderingen: 5

A lifetime memory. (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Loraine van Ommeren op 12 november 2017

San Blas eilandhoppen is zeker een aanrader aan een ieder die met vakantie gaat naar Panama. Ene eiland na het andere eiland gewoon uit prachtig om te zien. Leuke mensen die de trip verzorgen. Het is zeker het geld waard!

9,7
9 Algemene ervaring
9 Locals
10 Interessant
10 Natuur
10 Stranden
10 Wildlife
10 Wandelingen en/of andere activiteiten

Pluspunten San Blas

  • Prachtig
  • Avontuurlijk
  • Zon
  • Zee
  • witte strand
Ultieme tip: Suggesties zijn er niet echt de tour is van te voren uitgestippeld. Elke tour is anders. En bepaald door een reisleider.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldige eilandjes (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Charlotte Margadant op 23 juli 2017

Zeilend langs deze idyllische eilandjes gaan is zo geweldig! Het water is ongelooflijk helder en de stranden stralend wit. De locals kennen het toerisme nog nauwelijks en voorzien je graag van een armbandje dat ze ter plekke om je pols maken.

9,8
10 Algemene ervaring
10 Locals
9 Interessant
10 Natuur
10 Stranden
nvt Wildlife
nvt Wandelingen en/of andere activiteiten

Pluspunten San Blas

  • Prachtig strand
  • heldere zee
  • bijzondere bevolking

Minpunten San Blas

  • duur om er te komen
Ultieme tip: Neem je snorkel mee!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Droomreis Panama (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Sander Mirza op 07 mei 2017

San Blas werd van te voren aangeduid als 'het paradijs'. Mijn vriendin en ik zouden hier vier dagen gaan verblijven. Nadat wij rond 05:00 bij ons hotel werden opgehaald hebben wij ongeveer drie uur met een 4x4 door de bergen gereden om bij de kust van San Blas te komen. Wij hebben twee tussenstops gehad, een om nog even heel veel eten en drinken op te slaan en een andere voor een Paspoortcheck. Omdat het gebied van de Kuna Yala behoort. Nadat wij bij de kust zijn afgezet, moesten wij op een bootje. Na ongeveer een halfuurtje waren wij op een van de talloze eilandjes aangekomen. Wij zaten op het eiland Senidub. Het eiland heb je in drie minuten helemaal rond gelopen. De eerste dag moesten wij even wennen aan het primitieve. Een zout water douche én geen stromend water in de wc, dus je moest met een emmer water doorspoelen. Wij hebben geluk gehad dat wij een privéhutje hebben gereserveerd. Want anders zit je in een hutje met zes tot acht anderen. Wat wij hebben gehad door de dagen heen is. Liggen zonnen op het strand of zwemmen in de mooie blauwe zee! Heel veel meer kan je ook eigenlijk niet doen op het eiland. Om de dag gaat er een natuurtochtje die kan je reserveren voor een dollar of tien. Zo kom je bij zandbanken met mooie vissen en zeesterren en kan je snorkelen. Zo kom je ook bij andere kleinere eilandjes waar je kleine souveniertjes kan kopen van de lokale Kuna Yala. Met etenstijd blaast de chef op een hele grote schelp die je over het hele eiland kan horen. Elke middag en avond aten we witte rijst met vis (of kip als er was). Je kon ook een verse kreeft bestellen bij de Kuna Yala voor ongeveer $10-$20 (hangt van de maat af). Elke ochtend was er een soort pita met een gebakken eitje met af en toe een ananas ook hadden zij thee voor je klaar staan. Al met al hebben wij ontzettend genoten van San Blas.

8,3
8 Algemene ervaring
6 Locals
9 Interessant
10 Natuur
10 Stranden
10 Wildlife
5 Wandelingen en/of andere activiteiten

Pluspunten San Blas

  • aardige locals
  • betaalbaar
  • vrije tijd

Minpunten San Blas

  • primitief
  • regenbuien in de nacht
Ultieme tip: Neem veel water mee, geniet van het uitzicht en laat het primitieve geen dingen verpesten. Neem genoeg cash geld mee voor blikjes drinken en uitjes.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mooiste stranden ter wereld (bezocht in april 2017)

Review geschreven door chris koomen op 04 mei 2017

Mocht je naar Panama gaan, dan moet je echt even naar de San Blas eilanden! Het helderblauwe water, de witte stranden en de vriendelijke mensen maken het tot een onvergetelijk bezoek aan het mooiste deel van de wereld

8,9
9 Algemene ervaring
10 Locals
10 Interessant
10 Natuur
10 Stranden
6 Wildlife
7 Wandelingen en/of andere activiteiten
Ultieme tip: Ga varen met een zeilboot en laat je verrassen door alle mooie eilanden die je voorbij gaat..
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

San Blas sailing tour (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door lieve weeteling op 30 januari 2017

De San Blas eilanden liggen voor de kust van Panama. Je kunt van Panama via deze eilanden naar Colombia zeilen. De meeste eilandjes zijn onbewoond. De eilanden hebben niet veel faciliteiten, maar ze zijn wel adembenemend mooi. Je kunt er prachtig snorkelen en wandelingen maken over de eilanden. Echter zijn sommige eilanden zo klein dat dit niet mogelijk is. In de geval kun je ook gewoon genieten van de zon en een goed boek in een erg mooie setting.

7,9
9 Algemene ervaring
8 Locals
7 Interessant
8 Natuur
10 Stranden
6 Wildlife
7 Wandelingen en/of andere activiteiten

Pluspunten San Blas

  • Vriendelijke locals

Minpunten San Blas

  • Weinig faciliteiten
Ultieme tip: De beste reistijd is in januari/februari. In de zomermaanden kun je in stormen op zee terecht komen, dit maakt de zeiltocht minder comfortabel.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

(bezocht in april 2016)

Review geschreven door Marion Branderhorst op 03 juli 2016

De San Blas eilanden in Panama stonden al jarenlang op mijn verlanglijst!! Afgelopen april ben ik dan eindelijk met mijn 2 dochters naar deze schitterende eilandengroep in de Caribische zee geweest. En het was, ondanks de 4uur heftige trip door de jungle, meer dan de moeite waard!!

Ultieme tip: Ga niet in het regenseizoen, want dan kan de boottrip ruig zijn. En neem genoeg zonnebrand mee en smeren, want je verbrand levend, ook als het bewolkt is.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Bonaire kenner
Sponsors