Vervoer El Salvador

Vervoer El Salvador

Wat zijn de vervoersmiddelen in El Salvador?

De infrastructuur in El Salvador is niet heel uitgebreid. Er is een busnetwerk waardoor je overal in het land kunt reizen, maar de bussen zijn oud en de wegen niet altijd begaanbaar.

Vliegtuig

Er is één vliegveld in El Salvador: Salvador International Airport in Comalapa. Er zijn geen nationale vluchten.

Bus

El Salvador heeft een goed busnetwerk. Busterminals zijn wel chaotisch en vies. Probeer er dus zo kort mogelijk te verblijven. Kaartjes koop je in de bus, dus zorg dat je op tijd aanwezig bent.

De bussen zijn afgedankte Amerikaanse schoolbussen. De meeste zijn oud en het ontbreekt ze veelal aan schokdempers.

Er zijn ook luxe bussen. Die zijn wat duurder, maar ze vertrekken wel op tijd en komen ook voor het donker aan op plaats van bestemming.

Boot

Boten zijn schaars in El Salvador. Je hebt ze alleen nodig in de Golfo de Fonseca in het oosten van het land en om meren als Lago Suchitlán over te steken.

Taxi's

In de steden van El Salvador rijden taxi's, maar het is beter een taxi te bestellen, bijvoorbeeld via het hotel. De taxi's hebben geen meter, dus maak van tevoren afspraken over de prijs.

Huurauto

Een auto huren in El Salvador is een goede optie. Dit kan op het vliegveld in Comalapa, in San Salvador of in San Miguel. Met een auto zie je veel meer van het land in minder tijd. Ook kom je met een auto op plekken waar je met de bus alleen langsrijdt. Je hebt geen internationaal rijbewijs nodig, je gewone rijbewijs voldoet.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten El Salvador

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Cuba kenner
Sponsors