Religie & Tradities El Salvador

Religie & Tradities El Salvador

Wat zijn de belangrijkste religies in El Salvador?

De overheersende religie in El Salvador is het christendom. De meeste inwoners van dit land zijn katholiek en gaan naar de kerk. Tijdens de oorlog viel de overheid de katholieken aan en velen zijn toen overgestapt naar het protestantisme.

Wat zijn belangrijke tradities in El Salvador?

De oorspronkelijke bewoners van El Salvador kennen vele tradities. Deze worden alleen niet duidelijk naar voren gebracht. Lange tijd werden de oorspronkelijke bewoners onderdrukt door de overheid.

ZELF NAAR El Salvador?

Bekijk alle 1 reizen naar El Salvador

In kleine bergdorpjes is het alledaagse leven van de El Salvadorianen wel goed te zien. Begrafenissen en huwelijken worden groots uitgepakt met veel mensen en bloemen.

Ook verjaardagen worden uitbundig gevierd. Op veel feestjes zie je piñata's. Dit zijn papier maché creaties in de vorm van dieren, mensen of monsters. Binnenin zitten vaak lekkernijen of snoepjes. Het doel is om de piñata kapot te slaan met een stok, waardoor de inhoud naar buiten valt.

Verder is poëzie erg populair in El Salvador. Velen zijn geïnspireerd door de beroemde Nicaraguaanse dichter Rubén Darió.

Met welke gewoonten en gebruiken dien je rekening te houden?

Niet iedereen vind het prettig om op de foto gezet te worden. Vooral vrouwen stellen een foto niet altijd op prijs. Vraag altijd eerst om toestemming, voordat je zomaar plaatjes gaat schieten.

Reizen El Salvador

Specialisten El Salvador

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Mexico kenner
Sponsors