Religie & Tradities El Salvador

Religie & Tradities El Salvador

Wat zijn de belangrijkste religies in El Salvador?

De overheersende religie in El Salvador is het christendom. De meeste inwoners van dit land zijn katholiek en gaan naar de kerk. Tijdens de oorlog viel de overheid de katholieken aan en velen zijn toen overgestapt naar het protestantisme.

Wat zijn belangrijke tradities in El Salvador?

De oorspronkelijke bewoners van El Salvador kennen vele tradities. Deze worden alleen niet duidelijk naar voren gebracht. Lange tijd werden de oorspronkelijke bewoners onderdrukt door de overheid.

In kleine bergdorpjes is het alledaagse leven van de El Salvadorianen wel goed te zien. Begrafenissen en huwelijken worden groots uitgepakt met veel mensen en bloemen.

Ook verjaardagen worden uitbundig gevierd. Op veel feestjes zie je piñata's. Dit zijn papier maché creaties in de vorm van dieren, mensen of monsters. Binnenin zitten vaak lekkernijen of snoepjes. Het doel is om de piñata kapot te slaan met een stok, waardoor de inhoud naar buiten valt.

Verder is poëzie erg populair in El Salvador. Velen zijn geïnspireerd door de beroemde Nicaraguaanse dichter Rubén Darió.

Met welke gewoonten en gebruiken dien je rekening te houden?

Niet iedereen vind het prettig om op de foto gezet te worden. Vooral vrouwen stellen een foto niet altijd op prijs. Vraag altijd eerst om toestemming, voordat je zomaar plaatjes gaat schieten.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten El Salvador

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Cuba kenner
Sponsors