Vervoer Bahama's

Vervoer Bahama's

Wat zijn de vervoersmiddelen?

Er zijn verschillende vliegvelden op de eilanden van de Bahama's. De meeste van deze luchthavens zijn alleen geschikt voor kleine vliegtuigjes. De eilanden zelf zijn, met uitzondering van Grand Bahama en New Providence, erg klein. Lopen is dan het beste vervoersmiddel. Op Grand Bahama en New Providence rijden wel auto's en minibusjes. Veel reizigers gebruiken deze busjes om op de grotere eilanden te reizen.

Vliegtuig

BahamasAir vliegt vanaf Nassau naar veel van de kleinere eilanden van de Bahama's. De vluchten zijn echter duur en er is een onregelmatige dienstregeling. De vliegtuigjes zijn klein, dus er is beperkt plaats aan boord.

ZELF NAAR Bahama's?

Bekijk alle 2 reizen naar Bahama's

Bus

Nassau heeft een systeem van minibusjes, genaamd jitney's die vanaf Bay St over het hele eiland rijden. Ook op New Providence zorgen dergelijke busjes voor openbaar vervoer. Op de andere eilanden zijn de vervoersmogelijkheden zeer beperkt.

Boot

De beste manier om in de Bahama's te reizen is per boot. Met een eigen boot zijn zelfs de allerkleinste eilandjes te bezoeken. Er zijn veel jachthavens waar je met een boot aan kunt leggen. Er zijn geen vaste veerdiensten tussen de eilanden. Wel vaart een postboot langs alle eilandjes om deze te bevoorraden. De boot is langzaam en vertrekt op onregelmatige tijden. Het is wel een goedkope manier om te reizen. Anders huur je op veel plekken een boot, al dan niet met crew.

Taxi's

Taxi's op Grand Bahama Island en New Providence zijn vrij prijzig. Ook op de andere eilanden rijden taxi's, al kost het wat meer moeite om ze te vinden. Vaak staan ze bij de grote hotels of jachthavens. De lokale bewoners vinden het vaak geen probleem om een taxi met je te delen. Dat scheelt weer in de prijs.

Huurauto

Op Grand Bahama Island en New Providence zijn auto's te huur. Denk erom dat men op de Bahama's aan de linkerkant van de weg rijdt. Het verkeer op de Bahama's is redelijk veilig, al zijn de wegen niet altijd in goede staat. Let in het donker goed op overstekende dieren.

Reizen Bahama's

Specialisten Bahama's

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

MiddenAmerika.nl kenner
Sponsors