Lucayan National Park Lucayan National Park

Lucayan National Park

door Willeke van Doorn

In het Lucayan National Park daal je af naar de met water gevulde Ben’s Cave die onderdeel uitmaakt van een van de grootste grottenstelsels ter wereld. Even verderop bezoek je een van de meest afgelegen en mooiste stranden van Grand Bahama: Gold Rock Beach. 

Lucayan National Park is één van de drie nationale parken op Grand Bahama, een eiland in het noorden van de Bahama’s. Sinds 1982 is het zestien hectare grote natuurgebied een nationaal park en valt daarmee onder de bescherming van Bahamas National Trust. 

ZELF NAAR Lucayan National Park?

Bekijk alle 2 reizen naar Lucayan National Park

Ben’s Cave

Het Lucayan National Park ontstond als reactie op de plannen van een commerciële duikorganisatie om tochten door Ben’s Cave aan te gaan bieden. Te veel duikers, en dan met name onervaren duikers, zouden het ecosysteem in Ben’s Cave aan kunnen tasten.

Ben’s Cave is één van de uit kalksteen gevormde grotten die toegang geven tot een gigantisch met water gevuld grottenstelsel dat onder het Lucayan National Park loopt. Twee van de grotten, Ben’s Cave en Burial Mound Cave, zijn open voor publiek en kun je bezoeken tijdens je rondreis door de Bahama’s.

Een trap leid je naar beneden Ben’s Cave in. Zwemmen is verboden. Duiken is alleen toegestaan voor gediplomeerde duikers via een door het Bahamas National Trust goedgekeurde organisatie. Onder meer Calabash Eco Adventures, Unexso en Sunn Oddessy Divers organiseren duiktochten in de grotten van het Lucayan National Park. 

Gold Rock Beach

Heb je geen duikbrevet maar wil je wel een frisse duik nemen, zoek dan Gold Rock Beach op. Dit witte zandstrand in het zuiden van Lucayan National Park is een van de mooiste stranden op Grand Bahama. Bij laag water strekt het witte zand zich tientallen meters voor je uit en is Gold Rock Beach het breedste strand op het eiland.

Het witte zandstrand gaat over in een helderblauwe zee waar je snorkelt tussen koraalrif. Gold Rock Beach is makkelijk te bereiken via een korte wandeling door de dichtbegroeide mangrovebossen van Lucayan National Park tijdens je vakantie in de Bahama’s. 

Reizen Lucayan National Park

Specialisten Bahama's

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

MiddenAmerika.nl kenner
Sponsors