Geld, Koers & Kosten Bahama's

Geld, Koers & Kosten Bahama's

Wat is de munteenheid van de Bahama's?

Op de Bahama's betaal je met de Bahamian Dollar: B$. De Bahamian Dollar is gekoppeld aan de Amerikaanse Dollar en is dus altijd evenveel waard. Je kunt op veel plaatsen ook met Amerikaanse dollars betalen.

Zijn de Bahama's dure of goedkope eilanden?

De Bahama's zijn een toeristische bestemming. Veel toeristen zijn Amerikanen. De prijzen zijn dan ook vrij hoog. De Bahama's is daardoor een relatief duur land. Hoe verder je van het toeristische Grand Bahama Island en New Providence verwijderd bent, hoe goedkoper het leven wordt.

Hoe kan ik het beste betalen op de Bahama's?

De meeste grotere restaurants en hotels accepteren creditcards. Alleen op de grotere eilanden staan pinautomaten. Als je naar de kleinere eilanden gaat, zorg dan dat je voldoende cash dollars op zak hebt.

Uitgave Voorbeeld Kosten
Accommodatie hotel
privé eiland
70-700 dollar
15.000 dollar
Vervoer taxi 20 dollar
Alcohol rum 2-10 dollar
Drank Goombay Punch 2 dollar
Eten Conch (delicatesse, schaaldier) 5-25 dollar
Museum Piratenmuseum 12 dollar
Mobiele telefoon simkaart 69 dollar
Internet uur internet 6 dollar
Souvenir houtsnijwerk 10 dollar

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Bahama's

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Panama kenner
Sponsors