Rand Memorial Nature Center Rand Memorial Nature Center

Rand Memorial Nature Center

door Willeke van Doorn

Vanuit het drukke centrum van Freeport loop je zo de bossen van het Rand Memorial Nature Center in. In dit nationale park dat is vernoemd naar de Amerikaan James Rand spot je de tropische flora en fauna die het eiland Grand Bahama rijk is. 

Het Rand Memorial Nature Center ligt op slechts een paar minuten van het centrum van Freeport. Het veertig hectare grote natuurgebied is naast het Lucayan National Park en het Peterson Cay National Park een van drie nationale parken op het eiland Grand Bahama. In het Rand Memorial Nature Centre wandel je tussen de naaldbomen en tropische vogels door naar Flamingo Pond. 

ZELF NAAR Rand Memorial Nature Center?

Bekijk alle 1 reizen naar Rand Memorial Nature Center

Flamingo Pond

Flamingo Pond is een kunstmatig zoetwatermeer in het Rand Memorial Nature Center. Voorheen leefden flamingo’s in en rondom het meer, maar de kans dat je tijdens je rondreis door de Bahama’s de roze vogel tegenkomt in dit nationale park is klein. De flamingo’s zijn inmiddels verdwenen uit het Rand Memorial Nature Center.

Tijdens je wandeling door het nationale park zie je nog wel tientallen andere tropische vogels aan je voorbij vliegen. Het Rand Memorial Nature Center staat bekend als de beste plek op Grand Bahama op bijzondere vogels te spotten, met name tussen oktober en mei.  

James Rand: beschermheer van Rand Memorial Nature Center

Naast Flamingo Pond vind je in het Rand Memorial Nature Center een bezoekerscentrum met een expositieruimte en het kantoor van Bahamas National Trust. Deze non-profitorganisatie is in de Bahama’s belast met het beheer van de nationale parken in het land.

Rand Memorial Nature Center is sinds 1992 in handen van Bahamas National Trust. Daarvoor financierde het Colonial Research Institute (CRI) het onderhoud van het natuurgebied dat vernoemd is naar de Amerikaanse zakenman James Rand.

James Rand en zijn vrouw Dorothy verhuisden na hun pensioen naar de Bahama’s en zetten zich in die jaren in voor verschillende goede doelen. Na de dood van James Rand richtte zijn vrouw in 1968, samen met het CRI, Rand Memorial Nature Center op ter nagedachtenis aan haar man. 

Het doel van het Rand Memorial Nature Center was het behoud van de flora en fauna op Grand Bahama en het informeren van bezoekers aan het eiland over de natuur. Tot op de dag van vandaag blijft dat de missie van dit nationale park in Freeport.  

Reizen Rand Memorial Nature Center

Specialisten Bahama's

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Bonaire kenner
Sponsors