Nassau Botanical Gardens Nassau Botanical Gardens

Nassau Botanical Gardens

door Willeke van Doorn

Tussen de pastelkleurige gebouwen die stammen uit de koloniale tijd en de moderne luxe resorts liggen de Nassau Botanical Gardens. In de botanische tuin in de drukke hoofdstad Nassau vind je even een moment van rust tijdens je vakantie in de Bahama’s.

De hoofdstad Nassau is de meest bevolkte stad van de Bahama’s. Meer dan tachtig procent van de bevolking van de eilandengroep woont in de hoofdstad op het eiland New Providence. Midden in de stad openden in 1973, op dezelfde dag dat het land haar onafhankelijkheid verkreeg, de Nassau Botanical Gardens. 

ZELF NAAR Bahama's?

Bekijk alle 2 reizen naar Bahama's

Fort Charlotte

De Nassau Botanical Gardens liggen net ten zuiden van het achttiende eeuwse Fort Charlotte. Het op een heuvel gelegen fort kijkt uit over de botanische tuin en de rest van Nassau. Voordat het gebied werd omgetoverd tot een botanische tuin, lag hier een steengroeve. De opgegraven stenen gingen naar de bouw van Fort Charlotte. 

Het fort stamt uit 1788. Lord Dunmore liet het Fort Charlotte aanleggen en vernoemde het naar de vrouw van koning George III: Saharia Charlotte. De Nassau Botanical Gardens kennen een kortere geschiedenis. Het groene park midden in de stad opende op 10 juli 1973. Op diezelfde dag verkreeg de Bahama’s onafhankelijkheid van Groot-Brittannië. 

Ardastra Gardens

Tijdens een bezoek aan de Nassau Botanical Gardens zie je onder meer de Yellow Elder. Deze felgele bloem is de nationale bloem van de Bahama’s. Daarnaast vullen nog zo’n 600 andere plantensoorten de zeven hectare grote tuin in Nassau.

Een wandeling door de Nassau Botanical Gardens is goed te combineren met een bezoek aan de Ardastra Gardens. Deze kleine dierentuin ligt op loopafstand van de botanische tuin. Hier sta je oog in oog met tweehonderd verschillende diersoorten. Van jaguars tot berggeiten tot flamingo’s! De Ardastra Gardens en Nassau Botanical Gardens zijn slechts twee van de vele bezienswaardigheden in Nassau die je kunt bezoeken tijdens een rondreis door de Bahama’s.

Reizen Bahama's

Specialisten Bahama's

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Mexico kenner
Sponsors