Out Islands
-
- Algemene ervaring
- Locals
- Interessant
- Natuur
- Stranden
- Wildlife
- Wandelingen en/of andere activiteiten

Out Islands

door Maarten van Dun

Het was de favoriete visstek van schrijver Ernest Hemingway, de zeilhoofdstad van de wereld en ooit het hoofdkwartier van 's werelds grootste drugsbaron. De Out Islands van de Bahama's met hun witte stranden, talloze baaien en blauwe zee hebben een mysterieuze aantrekkingskracht en bijzondere bewoners.

Deze eilanden van de Bahama's vormen het toneel van een bonte geschiedenis van schipbreukelingen, drugsbaronnen en dranksmokkelaars.

ZELF NAAR Bahama's?

Bekijk alle 2 reizen naar Bahama's

Onaangetaste schoonheid

Big Major Spot, Bimini, Harbour Island en Stocking Island, Green Turtle en Normans Cay. Het zijn slechts enkele namen van de exotische Out Islands.

Zo'n zevenhonderd eilanden en meer dan 2.500 zandbanken vormen samen de Bahama's. De belangrijkste eilanden zijn ten prooi gevallen aan grootschalig toerisme. Amerikaanse cruiseschepen lossen hier dagelijks duizenden toeristen.

De kleinere eilanden die wat verder bij het populaire Grand Bahama en New Providence vandaan liggen, vormen de Out Islands. Hier is de schoonheid van de Bahama's nog onaangetast en zijn de perfecte stranden nog verlaten. Maar dat duurt misschien niet lang meer. Dit soort pareltjes blijven namelijk nooit lang verborgen.

Cat en Stocking Island

Als je over de verlaten stranden van Cat Island wandelt voel je je als schipbreukeling Robinson Crusoë. Behalve de boot waarmee je net bent afgezet, zie je niets dat op menselijke beschaving duidt. Dit zijn de onbewoonde eilanden uit je dromen. De stranden lijken rechtstreeks van een ansichtkaart te komen.

Bij Stocking Island kabbelt de zee loom over het witte poederzand. Tijdens de drooglegging van de Verenigde Staten waren de eilandjes lange tijd een ideale uitvalsbasis voor dranksmokkelaars. De weinige inwoners van de Out Islands zeggen dat het water van de zee hier net zo helder is als de gin die hier werd gestookt.

Bahamas' mooiste visstek

De man die de daiquiri-cocktail beroemd maakte riep de Bimini Islands uit tot 's werelds mooiste visstek. Ernest Hemingway vertoefde graag in deze regionen tijdens zijn reizen door het Caribisch gebied.

Nu nog jagen vissers van over de hele wereld op de enorme vissen die in deze wateren rondzwemmen. De felle mai mai en tonijn zijn gewilde vangsten. In de Green Turtle Club op het eilad Green Turtle Cay vertellen oude vissers met verweerde koppen elkaar over 'the one that got away.'

Drugsbaron van de Cariben

Maar behalve dranksmokkelaars, zeelieden en Hemingway trekken de Out Islands van de Bahama's nog meer kleurrijke figuren aan. De Amerikaan Carlos Lehder runde vanaf Normans Cay ooit een enorm drugsimperium.

Met kleine vliegtuigjes vloog hij in de jaren zeventig en tachtig tonnen drugs naar Florida. Lehder werd schatrijk, maar kan nu alleen dromen van zijn paradijs op aarde. Hij zit een levenslange gevangenisstraf uit. Het leven van de drugsbaron werd verfilmd in de film Blow, met Johnny Depp in de hoofdrol.

Zwemmende varkens

Het paradijs trekt blijkbaar vreemde vogels aan. Op Big Major Spot Island woont wel een hele bijzondere familie. Als je hier langs vaart, rent er plotseling een groepje varkens vanaf het strand de zee in.

De varkens zwemmen naar elke boot toe die het eilandje aandoet, hopend op wat eten. Niemand weet hoe de varkens hier terecht kwamen, maar de locals voeren de beesten al jaren. Na hun zwemtochtje luieren de dieren op het strand verder, in de schaduw van de palmbomen.

Zeilwedstrijd

De verhalen van dit voormalige piratenbolwerk zijn talrijk. Op zondag krijg je ze te horen bij de Chat en Grill Barbecue op Harbour Island. De meeste Out Islands zijn verlaten. Af en toe komt een Hollywood-ster hier uitblazen in één van de luxe resorts. Verder gebeurt er weinig.

De drukste tijd van het jaar is in juli, als rond Abaco de jaarlijkse zeilwedstrijd wordt georganiseerd. De rest van het jaar baden de Out Island van de Bahama's in de zon en een onverstoorbare rust.

Wat is er te doen op de Out Islands?

 • Verwonder je over de zwemmende varkens van Big Major Spot Island en wordt jaloers naar hun heerlijke leventje van luieren en eten.
 • Gooi een hengel uit in de wateren rond de Bimini Island. Tegen de idyllische achtergrond van blauwe wateren en onbewoonde eilanden kun je een episch gevecht leveren met enorme roofvissen.
 • Overnacht in één van de exclusieve resorts van de Out Islands. Je eigen huisje aan zee is peperduur, maar de luxe is oneindig. Kies een van de bungalows die op palen in de zee staan en je kunt je droom in vervulling laten gaan.
 • Ga op zoek naar het perfecte strand. Stocking Island is een goede kanshebber, maar op de Out Islands dingt vrijwel elk strand mee naar de prijs.
 • Ontdek de koloniale geschiedenis van de Bahama's. Zelfs op de kleine eilanden zie je aan de gebouwen dat de Engelsen hier ooit de dienst uit maakten. Tussen de Bahamiaanse hutjes staat plotseling een landgoed in de Victoriaanse stijl.

Reizen Bahama's

Meer Out Islands

Reviews Out Islands

Paradijselijk en heerlijk rustig, dat is Half Moon Cay op de Bahama's (bezocht in mei 2008)

Review geschreven door Marjo Steffen op 22 februari 2017

Als je op Half Moon Cay aankomt kun je je ogen niet geloven, een prachtig klein eiland in een azuurblauwe zee en sneeuwwitte stranden, hier moet je haast een dubbele zonnebril bij opzetten.
Half Moon Cay ligt op de Bahama's en is het privé-eiland van de Holland Amerika Lijn. Je kunt er allerlei watersporten beoefenen en we hebben daar uren in het water gesnorkeld, het zicht onder water is geweldig. Wil je tot rust komen met alleen maar strand en zee en palmbomen om je heen is dit zeker een prachtplek.

Pluspunten Out Islands

 • uniek
 • rust
 • paradijs op aarde
 • ,azuurblauwe zee

Minpunten Out Islands

 • slecht bereikbaar
Ultieme tip: Hier kom je helemaal tot rust, dit is echt een paradijs op aarde!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Bahama's

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

MiddenAmerika.nl kenner
Sponsors