Religie & Tradities Bahama's

Religie & Tradities Bahama's

Wat zijn de belangrijkste religies van de Bahama's?

De meeste inwoners van de Bahama's zijn christelijk. De verdeling tussen methodisten, anglicanen en rooms-katholieken is ongeveer gelijk. De overige inwoners van de Bahama's zijn aanhangers van traditionele religies, zoals Obeah.

Obeah is een religie met haar wortels in Afrika. Er zijn overeenkomsten met voodoo, zoals het gebruik van amuletten om geluk en voorspoed af te dwingen.

ZELF NAAR Bahama's?

Bekijk alle 2 reizen naar Bahama's

Wat zijn belangrijke tradities op de Bahama's?

De cultuur van de Bahama's is een mix van Afrikaanse, Europese en recente Amerikaanse invloeden. Zo spreken de meeste Bahamianen behalve Engels ook Creools. De Bahama's is een zeer gelovige eilandengroep.

Behalve religie zijn ook verhalen erg belangrijk. Verhalen worden op de Bahama's gebruikt om een wijze les te vertellen. Vaak zitten ze vol met humor.

Obeah is niet duidelijk zichtbaar op de Bahama's. Er zijn geen kerken of grote bijeenkomsten. Toch is de religie nog erg belangrijk op de Bahama's. Veel bewoners hopen met traditionele rituelen geluk te vinden en tegenspoed af te wenden.

Met welke gewoonten en gebruiken dien je rekening te houden op de Bahama's?

Bahamianen zijn goedgehumeurd en direct. Toch zal iemand op de Bahama's niet snel zeggen dat hij het met je oneens is, of dat hij het antwoord op je vraag niet heeft. Het wordt gezien als onbeleefd.

Reizen Bahama's

Specialisten Bahama's

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Curaçao kenner
Sponsors