Garden of the Groves Garden of the Groves

Garden of the Groves

door Willeke van Doorn

Niet ver verwijderd van het drukke commerciële centrum van Freeport loop je door een groene oase van rust in de Garden of the Groves. Te midden van deze botanische tuin vind je zelfs een vleugje Parijs tijdens je rondreis door de Bahama’s!

Garden of the Groves is een botanische tuin in het oosten van Freeport, de grootste stad op het eiland Grand Bahama. Een tropische wildernis vult het bijna vijf hectare grote natuurgebied dat werd opgezet ter ere van Wallace Groves. Deze Amerikaanse ondernemer kocht in 1955 een groot stuk land op het eiland en transformeerde Freeport tot een grote toeristische trekpleister in de Bahama’s. 

ZELF NAAR Bahama's?

Bekijk alle 2 reizen naar Bahama's

Garden of the Groves in Freeport

In Garden of the Groves wandel je door een groene tuin gevuld met meer dan 10.000 verschillende plantensoorten uit de Bahama’s en daarbuiten. Vlinders fladderen voorbij terwijl je langs kletterende watervallen loopt en een frisse duik neemt in de lagune van de botanische tuin.

Tijdens je wandeling door Garden of the Groves loop je een heuvel op richting een witte kapel. De kleine kapel is een populaire trouwlocatie voor koppels die hun ja-woord geven op de Bahama’s. De botanische tuin ligt aan Midshipman Road ten oosten van het centrum van Freeport. 

Grand Bahama Labyrinth

In 2007 zorgde een verwoestende orkaan die over de Bahama’s trok voor flinke schade aan Garden of the Groves. Een jaar lang was de botanische tuin van Freeport gesloten. Bij de heropening introduceerde Garden of the Groves een nieuwe toevoeging: het Grand Bahama Labyrinth.

Het Grand Bahama Labyrinth ligt in een hoek van de Garden of the Groves en is een replica van het Chartres Labyrinth in de Notre Dame in Parijs. Het labyrint is de hele dag te bezoeken tijdens de reguliere openingstijden van Garden of the Groves.

De botanische tuin is elke dag geopend van negen tot vier. Tours met een gids vertrekken twee keer per dag, om elf uur ’s ochtends en om twee uur ’s middags. Het is ook mogelijk om de groene wildernis op eigen gelegenheid te verkennen tijdens een vakantie in de Bahama’s.

Reizen Bahama's

Specialisten Bahama's

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Mexico kenner
Sponsors