Vervoer Jamaica

Vervoer Jamaica

Wat zijn de vervoersmiddelen op Jamaica?

Het vervoer op Jamaica is redelijk goed geregeld. De Jamaicanen zelf reizen voornamelijk per bus, maar het is ook mogelijk het vliegtuig te nemen.

Vliegtuig

Op Jamaica zijn vier luchthavens: één bij Kingston, één bij Ocho Ríos en twee bij Port Antonio. Per dag gaan er verschillende binnenlandse vluchten. Het is een snelle manier van reizen, maar wel vrij prijzig.

Trein

Ooit had Jamaica als eerste land buiten Europa een spoorwegnetwerk. Helaas worden de rails sinds 1992 niet meer gebruikt.

Bus

Met de bus door Jamaica reizen, is niet voor iedereen weggelegd. Bussen zijn overvol, chauffeurs rijden, naar westerse maatstaven, als gekken en er is geen tijdschema. Het is echter een goedkoop vervoersmiddel en vrijwel alle dorpen en steden zijn door buslijnen met elkaar verbonden.

Een veelgebruikt transportmiddel zijn de privé minibusjes die dienst doen als openbaar vervoer. JUTA (Jamaican Union of Travelers Association) busjes zijn exclusief voor toeristen. Dit betekent echter geen extra luxe. Ook deze busjes rijden pas als ze afgeladen vol zijn.

Taxi's

Routetaxi's werken hetzelfde als de minibusjes. Voor weinig geld nemen ze zo veel mogelijk mensen mee. Ze rijden naar alle uithoeken van het eiland. Je herkent ze aan hun rode kentekenplaten. De meeste taxichauffeurs hanteren een vaste prijs voor bepaalde bestemmingen. Er zijn ook taxi's met meters, maar meestal zijn deze niet in gebruik.

Huurauto

Er zijn talloze autoverhuurbedrijven gevestigd op Jamaica. In het hoogseizoen beginnen de prijzen voor een auto bij dertig euro per dag.

Je moet minimaal 21 jaar zijn om een auto te huren. In het hoogseizoen is het raadzaam van tevoren een auto vast te leggen.

In steden en drukbezochte gebieden zijn de wegen in redelijke tot goede staat. Buiten de stedelijke gebieden zijn de wegen smal en bochtig. Bedenk ook dat men in Jamaica links rijdt.

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Panama kenner
Sponsors