Bob Marley Museum Bob Marley Museum

Bob Marley Museum

door Willeke van Doorn

Voor liefhebbers van reggae en muziekfanaten is het een must-visit tijdens een vakantie in Jamaica: het Bob Marley Museum. Het huis in Kingston waar de muzikant de laatste paar jaar van zijn leven doorbracht, huisvest nu een museum dat het leven van de Jamaicaanse muziekheld eert.

Bob Marley werd in 1945 geboren in het kleine dorpje Nine Miles tussen de bergen in het noorden van Jamaica. Later verhuisde hij naar de Jamaicaanse hoofdstad Kingston, ruim honderd kilometer verwijderd van zijn geboortedorp. Hier kocht de muzikant in 1975 het huis dat nu het Bob Marley Museum huisvest en wat je kan bezoeken tijdens je rondreis door Jamaica.

Top bezienswaardigheid in Kingston

Het Bob Marley Museum is een van de meest bezochte bezienswaardigheden in de Jamaicaanse hoofdstad Kingston. Het museum zit in de voormalige woning van Bob Marley en zijn vrouw Rita. Zij woonden hier samen van 1975 tot de dood van de zanger in 1981.

Zes jaar na zijn overlijden besloot Rita Marley het huis om te zetten in een museum. Het huis aan Hope Street is nog grotendeels in dezelfde staat gehouden zoals het eruit zag toen Bob Marley er in de jaren tachtig woonde.

Bob Marley Museum Tour

Het Bob Marley Museum is van maandag tot en met zaterdag geopend vanaf half 10 's ochtends tot vier uur 's middags. Bij de toegangsprijs van 25 dollar zit een tour van ruim een uur inbegrepen. Tijdens de tour door het museum zie je onder andere de gouden en platinum platen van Bob Marley, zijn favoriete kleding om in op te treden en zijn lievelingsgitaar.

Je loopt ook door de slaapkamer van Bob Marley waar niets aan veranderd is. De studio achter het huis is omgetoverd tot een expositieruimte die is uitgerust met een theater. Elke tour door het Bob Marley Museum eindigt daar met een video over Bob Marley, de King of Reggae uit Jamaica.

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Curaçao kenner
Sponsors