Religie & Tradities Jamaica

Religie & Tradities Jamaica

Wat zijn de belangrijkste religies op Jamaica?

Ongeveer 61 procent van de Jamaicanen is protestants. Het op Jamaica ontstane Rastafarianisme, of Rastafari, wordt steeds populairder en heeft zichtbaar invloed op de cultuur.

Rastafari is geen geloof, maar een levenswijze, en kent zowel christelijke als Afrikaanse invloeden. Het interpreteert de King James bijbel, de Bijbelvertaling die de Church of England gebruikte, op Afrikaanse wijze. Marihuana neemt een belangrijke plaats in binnen de religie.

Wat zijn belangrijke tradities op Jamaica?

Drinken hoort bij de Jamaicaanse cultuur. Vooral rum is een geliefde drank. Verder drinken Jamaicanen ook veel thee. En zelfs daar wordt nog wel eens rum in gegooid.

Muziek is belangrijk op Jamaica. Verschillende muziekstromingen, zoals mento, ska en dancehall zijn hier ontstaan. Tijdens je reis door Jamaica moet je echt een keer uitgaan in een club waar deze muziek gedraaid wordt.

Met welke gewoonten en gebruiken dien je rekening te houden?

Jamaicanen zijn over het algemeen heel vriendelijk en meestal komen ze op je af met goede bedoelingen, bijvoorbeeld om een praatje te maken. Dit kan wat opdringerig overkomen.

Op Jamaica wordt veel marihuana gerookt. Overal waar je komt wordt deze softdrugs aangeboden. Kijk uit met het kopen van drugs. Het is nog steeds illegaal om drugs te bezitten of te verhandelen op Jamaica. Ook gelden er hoge straffen.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Jamaica

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Bahama's kenner
Sponsors