Seven Mile Beach

Seven Mile Beach

door Niels Posthumus

Seven Mile Beach is het mooiste strand van Jamaica. Wat je op Seven Mile Beach niet mag laten, is wandelen. Zonnen en zwemmen kan altijd nog. Maar nergens leent een stand zich zo prachtig voor een strandwandeling als langs de westkust van Jamaica bij de plaats Negril. Je vindt hier ook verschillende naaktstranden en resorts.

Bananenpannenkoek

Het is het poederzand onder je gebruinde voeten. Het is het lauwe zeewater dat langs de waterkant tegen je enkels klotst. Het is de turkooizen zee aan je ene en de exotische beachbars onder de zachtjes wuivende palmen aan je andere hand.

Je schiet onderweg beachbar Country Country binnen voor een bananenpannenkoek. En als je eten is gezakt, snel je met snorkel en al het water in. Een strandwandeling voelt nou eenmaal beter wanneer je zout op je huid voelt indrogen.

Laidback

Seven Mile Beach is een goede mix tussen makkelijk bereikbaar en niet te massaal. Geografisch is het niet ver van de bewoonde wereld, maar gevoelsmatig is dat het wel.

In het hoogseizoen kan het er weliswaar druk worden, maar op het langste strand van Jamaica is het nooit moeilijk wat ruimte en privacy voor jezelf te creëren.

De historisch ingebedde laidback cultuur staat op Seven Mile Beach nog altijd hoog aangeschreven. Sinds de jaren zestig zijn er veel resorts bijgekomen, sommigen met wel meer dan 200 kamers, maar nog altijd is het strand een oase van rust als je het vergelijkt met andere kustplaatsen op Jamaica, zoals partyspot Cornwell Beach in het noordoosten.

Naaktstranden

Seven Mile Beach was in de jaren zestig een populair toevluchtsoord voor hippies uit zowel Europa als de Verenigde Staten. Ze kwamen er om zich af te zonderen van de bewoonde wereld.

Het resultaat vandaag de dag is vooral dat er geen uur voorbij gaat zonder dat je ganja - marihuana - krijgt aangeboden. Tot vervelens toe. Al komen natuurlijk ook juist veel toeristen voor deze handel naar Seven Mile Beach.

Ook de relatieve blootheid op Seven Mile Beach is een overblijfsel van de hippiecultuur. Zonnen kun je er gewoon topless en er zijn stukken strand waar geheel naakt zonnen mogelijk is.

Veelal horen die stroken strand bij specifieke naaktresort. Beveiligers en schuttingen zorgen ervoor dat de naaktstranden goed zijn afgesloten tegen pottenkijkers.

Hedonism II is één van de bekendste naaktresorts . Nog altijd is het geen plek voor preutse geesten, maar ook niet meer zo berucht als twintig jaar geleden. Zo mag je er geen seks meer hebben in het openbaar.

Cliff diving

Mooi eindpunt voor je strandwandeling is Rick's Cafe. Terwijl je een welverdiend biertje of mierzoete cocktail naar binnen laat glijden en ritmisch met je voet mee stampt op de reggaebeat, zie je vlakbij getrainde cliffdivers en beginners van de rotsen in de zee springen. Anderen duiken vanuit overhangende bomen het water in.

Het ziet er zo simpel en verleidelijk uit. Jij wilt ook. Je betaalt de rekening en klautert omhoog. Je fototoestel heb je bij je reisgenoot achtergelaten. Voor je het weet ben je boven. Helemaal klaar voor de sprong.

Op de rotsrand zie je echter pas hoe hoog het is. De twijfel slaat toe. Durf je dit wel? Maar je kunt je geen twijfel meer veroorloven. De camera is op je gericht. Dus je haalt nog één keer diep adem en springt. De Caribische Zee tegemoet.

Wat is er te doen in Seven Mile Beach?

  • Een populaire plek om te zwemmen vlakbij Negril is bij de Mayfield Falls. Dit zijn tweeëntwintig mini-watervalletjes met verschillende zwemplekjes. De watervallen zijn moeilijk te vinden. Het is aan te raden een tour te boeken.
  • Bij Rick's cafe, in West End van Negril, spring je zo van een hoge rots het water in. Na je verfrissende duik is het tijd voor een drankje.
  • Het strand van Negril is paradijselijk. Wit zand, oneindig lang en grenzend aan turquoise water. Wat wil je nog meer?
  • Breng ook even een bezoekje aan Negril Point Lighthouse. Deze vuurtoren, gebouwd in 1894, staat op de meest westerlijke plek van Jamaica.
  • Maak met blote voeten in het warme zand een lange wandeling over het strand.

Meer Seven Mile Beach

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nicaragua kenner
Sponsors