Blue Lagoon Blue Lagoon
-
- Algemene ervaring
- Mooi
- Bereikbaarheid
- Wildlife

Blue Lagoon

door Willeke van Doorn

Duik in het azuurblauwe water van de Blue Lagoon. In de jaren tachtig was deze fotogenieke lagune nabij Port Antonio het toneel van verschillende Hollywood films. Tijdens je rondreis door Jamaica stap je hier in de voetsporen van Tom Cruise en Brooke Shields.

Net ten oosten van de havenplaats Port Antonio ligt de Blue Lagoon. In deze 55 meter diepe lagune komt het warme water van de nabijgelegen Caraïbische zee samen met het frisse water van ondergrondse zoetwaterbronnen. Die combinatie geeft de Blue Lagoon haar bijzondere kleur die in de loop van de dag verandert van turquoise naar diepblauw.

Blue Lagoon tour

Een boottocht over het diepblauwe water is een goede manier om de Blue Lagoon te ontdekken. Een lokale gids neemt je mee over het water en zal honderduit vertellen over de beroemdheden die je voorgingen en de Blue Lagoon bezochten.

De Blue Lagoon dankt haar naam namelijk aan de gelijknamige film uit 1980 met actrice Brooke Shields. Delen uit die film zijn opgenomen in Jamaica. Tijdens een Blue Lagoon tour vaar je ook naar Monkey Island én naar Cocktail Beach waar scènes uit de film 'Cocktail' met Tom Cruise gefilmd zijn.

Port Antonio

De Blue Lagoon ligt enkele kilometers ten oosten van Port Antonio, qua grootte de derde havenstad van Jamaica. Port Antonio was halverwege de vorige eeuw een van de eerste plekken die door toeristen in Jamaica bezocht werd. De stad met haar fotogenieke omgeving was geliefd bij filmmakers en beroemdheden.

Later verplaatste het epicentrum van het toerisme in Jamaica naar het westen van het eiland. Vandaag de dag is Port Antonio daardoor lang niet zo toeristisch en druk bezocht als de grotere steden Kingston en Montego Bay.

Toch blijft Port Antonio een mooie stop tijdens je vakantie in Jamaica. In dit rustige dorp aan de haven ontsnap je even van de drukte en de chaos van Jamaica en ontspan je met een duik in het warme én frisse water van de Blue Lagoon.

Reviews Blue Lagoon

Magisch water (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Maaike Nota op 11 november 2018

Dit was een fantastische ervaring! Er zijn maar 3 plekken ter wereld waar het water oplicht op deze manier. De boot ging varen en je zag al wat effect bij de zijkant, toen ging ik er als eerste in en WoW! Het leek echt alsof je in een soort sprookje aan het zwemmen was.

Ultieme tip: Zorg dat je de eerste bent want op een geven moment zijn de micro organismen al erg verbonden en lichten ze minder op hoorde ik
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

De ruwe natuur van ijsland (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Lennert Stroobants op 31 mei 2017

Blue Lagoon: tikkeltje toeristisch, maar de omgeving is hemel op aarde. Het is aan de dure kant, maar is zeker iets om niet over te slaan bij een bezoek aan ijsland! Dobber in de natuurlijke warmwaterbron terwijl en een relaxerend moddermaskertje inwerkt op je gezicht

Pluspunten Blue Lagoon

  • Natuur
  • geweldig

Minpunten Blue Lagoon

  • Toeristisch
  • duur
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers

Blue lagoon (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Tessa Frenken op 16 januari 2017

Het is een super mooie plek. Echt een plek waar je je ogen uitstaart en gewoon niet weet waar je moeten kijken. Binnen en buiten waren beide prachtig. Mooiste moment van mijn hele leven. Echt de moeite waard!

Pluspunten Blue Lagoon

  • Betaalbaar

Minpunten Blue Lagoon

  • veel toeristen
Ultieme tip: Eten in het restaurant bij Blue Lagoon is een aanrader.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Curaçao kenner
Sponsors