Treasure Beach Treasure Beach

Treasure Beach

door Willeke van Doorn

Wandel over het goudgele strand en neem een duik in het azuurblauwe water bij Frenchman's Bay of een van de andere vier baaien die samen Treasure Beach vormen. Steun de lokale bevolking en overnacht een paar dagen in een van de door locals gerunde hotels tijdens je vakantie in Jamaica.

Aan de zuidkust van Jamaica ligt Treasure Beach. Dit is een verzamelnaam voor vijf baaien in het zuiden van het Caraïbische eiland. Tien kilometer aan goudgele stranden, azuurblauwe zee en palmbomen. Op Treasure Beach vind je een stukje authentiek Jamaica zonder internationale hotelketens en all-inclusive resorts.

Frenchman's Bay

Frenchman's Bay is het meest centraal gelegen deel van Treasure Beach. Ten westen en oosten van deze baai strekt het strand uit tot Billy's Bay, Calabash Bay, Great Bay en Fort Charles Bay. Palmbomen sieren de goudgele zandstranden van Treasure Beach.

Vissersboten beschilderd in felle kleuren vertrekken vanuit de baaien van Treasure Beach het azuurblauwe water op. De zon schijnt fel op je schouders terwijl je relaxt op het strand of een duik neemt in het frisse water van de Caraïbische zee.

In het noorden beschermen de bergen van Santa Cruz Treasure Beach tegen de heftige regenbuien die de rest van Jamaica regelmatig teisteren. Hierdoor is het aan de zuidkust een stuk droger dan in de rest van het land.

Vakantie op Treasure Beach

Naast het drogere klimaat onderscheidt Treasure Beach zich ook nog op een andere manier van de rest van Jamaica. Hier sieren geen luxe all-inclusive hotels en resorts de stranden, zoals in bijvoorbeeld Montego Bay wel het geval is. In Treasure Beach runt de lokale bevolking de kleinschalige hotels en vakantieverblijven.

De zuidelijke kuststrook is daarnaast een van de moeilijkst bereikbare delen van Jamaica. Er is geen commercieel vliegveld in de nabije omgeving waardoor een auto of taxi de enige optie is. Vanuit Montego Bay of Kingston sta je in twee tot drie uur in Treasure Beach.

Wellicht dat Treasure Beach in de toekomst toegankelijker wordt. Jake's Hotel heeft een eigen vliegveld, maar dat wordt tot op heden alleen nog gebruikt door privévliegtuigen. Eenmaal aangekomen op Treasure Beach verken je de verschillende baaien en stranden het beste te voet of op de fiets. Een lange weg verbindt alle baaien met elkaar.

Meer Treasure Beach

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Mexico kenner
Sponsors