Klimaat Jamaica

Klimaat Jamaica

Wat voor klimaat kun je verwachten op Jamaica?

Jamaica heeft een tropisch klimaat. Het weer in Jamaica is gedurende het hele jaar aangenaam warm, met een temperatuur tussen 26 en 30 graden. Hoe hoger je de bergen ingaat, hoe lager de temperatuur. Met elke duizend meter neemt de temperatuur ongeveer zeven graden af. Op het hoogste punt van Jamaica is het gemiddeld dertien graden. De warmste maanden zijn die tussen mei en september.

Jaarlijks valt er gemiddeld 198 centimeter neerslag - tegen 75 centimeter in Nederland. De hoeveelheid regen verschilt echter aanzienlijk per regio. De oostkust is nat, evenals de bergachtige gebieden waar jaarlijks meer dan 500 centimeter regen valt. In het westen valt er jaarlijks gemiddeld maar 76 centimeter regen.

Ook in de droge seizoenen kan het regenen. Regenbuien zijn meestal kort en hevig. Ook hierop zijn uitzonderingen. In Portland kan het dagen achtereen plenzen.

Welke seizoenen zijn er op Jamaica?

Jamaica kent geen winter, herfst, lente of zomer. Er zijn twee seizoen op Jamaica: een droog en een regenseizoen. Het regenseizoen loopt van mei tot en met november. Dit natte seizoen kent twee pieken, in mei en juni en in oktober en november. Van december tot maart is de droge periode.

Met welke natuurkrachten moet je rekening houden op Jamaica?

Op Jamaica komen van juni tot november tropische stormen en orkanen voor. Zorg ervoor dat je altijd op de hoogte bent van de actuele (weer)situatie.

Ook ligt Jamaica in een gebied waar vaak aardbevingen voorkomen. Grote aardbevingen zijn de laatste jaren niet meer voorgekomen, maar zorg er wel voor dat je weet wat je moet doen in het geval van een beving.

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Curaçao kenner
Sponsors