La Palma

Reviews La Palma

8,3
8,7 Algemene ervaring
8,7 Beziens­waardigheden
8,0 Locals
8,3 Restaurants
8,3 Veiligheid
7,7 Stranden
  • Aantal reviews: 5
  • Aantal waarderingen: 3

Prachtig (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Yara Verstappen op 29 november 2017

La Palma is een prachtig eiland. Je komt er echt tot rust. Voor fotografen zeker een aanrader! De mensen zijn vriendelijk, het eten is heerlijk en het weer is het hele jaar door prachtig. Huur een auto en je komt de mooiste plekken tegen.

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Restaurants
9 Veiligheid
10 Stranden

Pluspunten La Palma

  • betaalbaar
  • rustig
  • mooi weer
  • prachtig

Minpunten La Palma

  • geen
Ultieme tip: Huur zelf een auto, dan kom je de mooiste plekjes tegen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Even terug in de tijd. (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Alma Nijboer op 23 november 2017

La Palma, ook wel La Isla Bonita genoemd. Ja, dat is het nummer waar Madonna over zong, en het doet de naam er ook eer aan. Het is het groenste eiland van de Canarische eilanden en erg in trek bij wandelaars en mountainbikers. Ook voor de toerist die niet te sportief is aangelegd is, is hier van alles te zien en makkelijk te bereiken. De zwarte stranden, gecreëerd omdat het een vulkanisch eiland is met nog een werkende vulkaan zijn ontzettend mooi. En het eiland is nog niet zo toeristisch als alle andere eilanden. Ook zit er de grootste sterrenwacht van Europa wat ook zeker een kijkje waard is. Dat gaat allemaal gepaard met mooie natuur, het bos Los Tilos en de piratenkloof. Al met al is het een hele ervaring en wij hebben genoten van een optimale reis.

7,7
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Locals
7 Restaurants
8 Veiligheid
7 Stranden

Pluspunten La Palma

  • Aardige locals
  • Groen eiland
  • Werkende vulkaan
  • Goed eten
  • Betaalbaar
  • Goed weer

Minpunten La Palma

  • Niet veel stranden
  • Reistijd voor bepaalde zienwaardigheden vanwege het gebergte
Ultieme tip: Huur een auto. Het is het makkelijkste en snelste vervoermiddel en je kunt bij alle bezienswaardigheden komen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Wandelparadijs La Palma (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Aad Soeteman op 15 november 2017

De tunnel midden op het lava-eiland door de enige echte berg markeert het verschil tussen het oosten en het westen van La Palma.
In het oosten: in de ochtend zonnig, met de hoofdstad Santa Cruz schitterend in de zon, en met veel bananenplantages.
In het westen: vanaf de middag stralende zon, met mooie zwarte lavastranden die voelen als gewoon zand, met badplaatsjes, met bloemen en roze, bloeiende amandelstruiken. Grote passagiersboten, iedere dag een ander, laten honderden toeristen los in Santa Cruz, de middenstand vaart er wel bij maar het zijn niet die toeristen die van het eiland genieten.
Het zijn vooral de wandelaars die er aan hun trekken komen. Vanaf de krater in de berg lopen begroeide vroegere lavastromen naar beneden. Zij zorgen voor een wisselend wandelparadijs, zowel in de hoogte als in flora en fauna. De wandelingen zijn goed aangegeven, de hoogteverschillen zorgen voor menig zweetdruppeltje.
Slingerende wegen voeren je in je gehuurde autootje het eiland rond of, door die enige tunnel, van oost naar west en andersom.
Markten, vooral in de kleinere plaatsen, tonen allerlei zuidvruchten, in veel tuinen nodigen sinasappelbomen uit om hen te plukken.
Vooral in de kleine plaatsjes bieden restaurants, vaak niet meer dan een tuin met een rieten dak, een scala aan verse visproducten.
Het is goed toeven op La Palma, de wandelschoenen doen hun werk, de Spaanse wijn na afloop smaakt heerlijk.

Pluspunten La Palma

  • In de kleine plaatsen
  • even van de weg af

Minpunten La Palma

  • De honderden boottoeristen in Santa Cruz
Ultieme tip: Wil je zon, ga naar het westen. Wil je wandelen, ga naar het oosten.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Mooi groen wandeleiland (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Danielle Stollenga op 31 mei 2017

Mooi groen eiland met veel mogelijkheden voor het maken van (georganiseerde) wandelingen. Hierbij kan je naar het dak van het eiland, de gekleurde waterval en nog veel meer. De zuid-west kant van het eiland heeft de meeste zon, terwijl het in het oosten vaak bewolkt was. Daarnaast is een boottocht voor het spotten van dolfijnen en walvissen en echte aanrader. Het eiland is nog wat minder toeristisch en daarom rustiger dan de andere Canarische eilanden.

7,3
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
7 Locals
8 Restaurants
8 Veiligheid
6 Stranden

Pluspunten La Palma

  • groen
  • mooi
  • rust
  • weer

Minpunten La Palma

  • geen
Ultieme tip: Neem goede bergwandelschoenen mee en ga op pad!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

La Palma (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Rob Gordijn op 26 april 2017

La Palma is een prachtig eiland wat gelukkig nog niet zo toeristisch is. Veel strand vind je er dan ook niet. Veel wisselende landschappen van lavavelden tot prachtige laurierbossen. Mooie wandelingen zijn mogelijk bij het zuidelijke puntje Fuencaliente en in de krater van de Caldera de Taburiente. Ook het hoogste punt van het eiland Roque de los Muchachos (2.426m) is een bezoek waard. De bevolking is erg vriendelijk en je kan overal lekker en goedkoop eten.

Pluspunten La Palma

  • Vriendelijke bewoners
  • goed eten tegen lage prijzen
  • Wandeleiland
Ultieme tip: Prima restaurant bij de zoutvelden in het zuiden van het eiland.
Aangeraden voor: Backpackers, Natuurliefhebbers
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Cuba kenner
Sponsors