Sawadee Vakanties voor reizigers

Reviews Sawadee

8,5
8,7 Algemene ervaring
8,7 Boekingsproces
8,9 Reisleiding
8,2 Accommodatie(s)
8,3 Vervoer
8,3 Prijs-kwaliteit
  • Aantal reviews: 139
  • Aantal waarderingen: 379

Rondreis australie (bezocht in februari 2018)

Review geschreven door Dena Essens op 18 november 2019

Goede prijs kwaliteit, leuke reisleider, soms onverwacht bijkomstige kosten, de lengte van de reistijden waren afwisselend, gedoseerde reis met wisselende excursies van cultuur en natuur en rust. Erg tevreden

Bezochte landen

  • australie
  • jordanie
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Fantastische reis door verschillende werelden (bezocht in juni 2019)

Review geschreven door Nicky Spring In T Veld op 17 november 2019

Alles is top geregeld, daarom hoef je enkel te genieten. Goede reisleiders ook! De website is heel overzichtelijk. Wat je daar niet vind kun je krijgen dit te chatten, appen of bellen. Niets is te gek, super vriendelijk en behulpzaam personeel. De reuzen zijn goed uitgedacht, alles wat je wilt zien. Fijne/bijzondere accommodaties.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
9 Reisleiding
9 Accommodatie(s)
9 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Sawadee

  • persoonlijk
  • kleine groepen
  • kennis

Bezochte landen

  • Turkmenistan
  • Kirgizië
  • china
  • oezbekistan
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een supermooie reis (bezocht in mei 2019)

Review geschreven door Bettina van Haaften op 17 november 2019

Alles was goed geregeld! En de reis zat heel goed in elkaar. De verhouding van activiteiten en rust was in de juiste verhouding. Heel afwisselend. Heel veel mooie dingen gezien! Deze pop up reis voldeed aan alle verwachtingen.

Pluspunten Sawadee

  • Mooie keuze van bezienswaardighede
  • alles goed geregeld
  • overnachtingsplaatsen waren zoals vermeld in de reisbeschrijving

Bezochte landen

  • China
  • Vietnam
Aangeraden voor: Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kleine sunda eilanden (bezocht in juni 2019)

Review geschreven door Nidia Van Der Zon Brouwer op 16 november 2019

Vanaf het begin tot het eind erg leuk gehad vooral. De gids was Engels sprekende en erg betrokken met de groep en maakte individueel ook een praatje met je. Als we een uitstap deden waren we ook echt een team. Iedereen keek naar elkaar uit en hielp elkaar. We hebben echt gehuild van het lachen maar ook gehuild van de bijzondere momenten samen en de schoonheid van de plekken die we hebben mogen zien

8,0
8 Algemene ervaring
8 Boekingsproces
9 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
7 Vervoer
8 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Sawadee

  • Goed georganiseerd
  • Saamhorigheid
  • Geen stress

Minpunten Sawadee

  • Nog iets meer tonen van het echte leven
  • Sommige plaatsen waren niet ideaal voor minder valide
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Costa Rica is Pura Vida! Relaxed, prachtig, zeker de moeite waard! (bezocht in juni 2019)

Review geschreven door Esther Klompenhouwer op 16 november 2019

Sawadee staat voor avontuurlijke reizen waarbij luxe en primitief worden afgewisseld. Er is voldoende balans tussen activiteiten en rust. Er zijn voldoende optionele excursies. De reisleiding is over het algemeen deskundig zeker op reizen waarbij met lokale (Engelssprekende) reisleiding wordt gewerkt.

Pluspunten Sawadee

  • excursies worden al beschreven kunnen later geboekt

Minpunten Sawadee

  • weet niet

Bezochte landen

  • indonesie
  • sri lanka
  • maleisie
  • nieuw zeeland
  • peru
  • jordanie
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Onze zeiltocht op een driemaster naar Spitsbergen was onwaarschijnlijk mooi. (bezocht in mei 2019)

Review geschreven door Albert Vos op 25 oktober 2019

Sawadee is een ervaren reisspecialist. Een goed concept met doordachte opzet van het reisprogramma rekening houdende met diversiteit binnen de groep.
Daarnaast tot nu toe alleen maar positieve ervaringen qua begeleiding.

9,2
9 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
9 Reisleiding
9 Accommodatie(s)
9 Vervoer
10 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Sawadee

  • prima begeleiding
  • prijs-kwaliteit
  • unieke ervaring

Bezochte landen

  • Canada
  • Jordanie
  • Peru
  • Ecuador
  • Thailand
  • Singapore
  • Malediven
  • egypte
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

2x Op (groeps)reis geweest met Sawadee (bezocht in september 2019)

Review geschreven door AM van Hagen op 25 oktober 2019

Twee prachtige (groeps)rondreizen gemaakt met Sawadee: Zuid-Afrika en Peru.
De groepsgrootte van max. 20 personen spreekt ons erg aan; groepen van meer dan 30 personen (Kras, Fox, NRV) vinden wij echt veel te groot. Want mede door de kleinere groepen bij Sawadee kom je op bijzondere plaatsen: zo hebben wij in Peru bij locals overnacht op het eiland Amantaní in het Titicacameer; denk niet dat dat met grotere groepen ook geregeld kan worden, en het was echt een heel bijzondere ervaring!
De reisleiding in Zuid-Afrika was op zich goed, alleen vertelde de beste man (een Zuid-Afrikaan, die een mengeltaaltje (NL-Engels-ZA) sprak) op bijv. maandag al wat het programma van de vrijdag zou zijn. Het was een spraakwaterval, en je kreeg zoveel informatie dat je dus op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer zag. Hoogtepunten in Zuid-Afrika waren voor ons de wildparken, de culturen in Swaziland en Lesotho, en Kaapstad met de Tafelberg en Robbeneiland. Een beetje cliché misschien maar als je er nog nooit bent geweest........
De reisleiding in Peru werd verzorgd door een Nederlandse, die het uitstekend gelukt is haar passie en liefde voor Zuid-Amerika en Peru in het bijzonder aan ons over te brengen. Ze was erg behulpzaam bij praktische zaken (het kopen van een sim-kaart bijv), maar nam ook haar verantwoordelijkheid bij medische tegenslagen, hulde! Peru was eigenlijk een aaneenschakeling van hoogtepunten, maar de Larestrail, Machu Picchu en het verblijf in de Amazone staken er toch nog wel bovenuit.
Na 2 reizen met Sawadee zijn wij tot de conclusie gekomen, dat Sawadee een bepaald slag mensen aantrekt met allemaal zo'n beetje dezelfde instelling; en wij voelen ons daarbij prima.......

9,5
10 Algemene ervaring
10 Boekingsproces
10 Reisleiding
9 Accommodatie(s)
9 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Sawadee

  • Beperkte groepsgrootte
  • bijzondere accommodaties
  • gelegenheid om ook zelf er op uit te trekken al dan niet samen met groepsgenoten
  • diversiteit in groepossamenstelling

Minpunten Sawadee

  • Heb ik op dit moment nog niet

Bezochte landen

  • USA
  • Egypte
  • Turkije
  • China
  • Indonesië
  • Marokko
  • Zuid-Afrika
  • Peru
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Net terug van een prachtige reis door Peru (bezocht in september 2019)

Review geschreven door AM van Hagen op 06 oktober 2019

Communicatie met Sawadee is top!
Enthousiaste en inspirerende reisbegeleiding
Geen al te grote groepen (max. 20 pers) bij groepsrondreizen
Fijne hulp en steun door de reisleiding bij problemen en calamiteiten
Nu 2x met Sawadee op reis geweest, beide keren waren top!

9,7
10 Algemene ervaring
10 Boekingsproces
10 Reisleiding
9 Accommodatie(s)
10 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Sawadee

  • Door de groepsgrootte van max. 20 pers kom je op bijzondere plekken
  • die voor grotere groepen moeilijker toegankelijk zijn
  • waardoor m.i. de beleving tijdens een reis veel specialer is
  • zoals bijv. verblijf bij en/of contact met locals

Minpunten Sawadee

  • Kan ik nu nog niet zeggen
  • tot nu toe uitermate tevreden met/over Sawadee

Bezochte landen

  • China
  • Egypte
  • Indonesië
  • Marokko
  • Zuid-Afrika
  • Peru
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Avontuurlijk op reis met Sawadee (bezocht in januari 2019)

Review geschreven door Hanneke van Wijngaarden op 04 oktober 2019

Met Sawadee reis je net even buiten de gebaande paden. Dit zit in de accommodaties waar je verblijft, bijv een ecolodge, excursies en plaatsen die je bezoekt die niet standaard zijn. De reisleiders hebben veel kennis van de landen en vaak goede tips voor restaurants waar je het echte lokale eten kan proeven.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
9 Reisleiding
9 Accommodatie(s)
8 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Sawadee

  • buiten de gebaande paden
  • avontuurlijk
  • bijzondere accomodaties

Minpunten Sawadee

  • geen

Bezochte landen

  • patagonie
  • , peru
  • bolivia
  • costa rica
  • nieuw zeeland
  • madagascar
  • cook eilanden
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastische reis naar Peru gemaakt (bezocht in juni 2019)

Review geschreven door Aat Mulder op 02 oktober 2019

Fijne en professionele reisorganisatie met oog voor de buitengaande paden, met goede hotels, goed vervoer en gidsen. Altijd mooie reizen gehad met deze organisatie ( tuurlijk ook afhankelijk van je eigen keus)

9,0
9 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
9 Reisleiding
9 Accommodatie(s)
9 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit

Bezochte landen

  • peru
  • namibie
  • vietnam
  • mexico
  • guatemala
  • honduras
  • maleisie
  • kenia
  • tanzania
  • ethiopie
  • etc
Aangeraden voor: Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Avontuur plus (bezocht in augustus 2019)

Review geschreven door Katrien Adriaensen op 01 oktober 2019

wij hadden een heel goede reisbegeleider. Alles was top geregeld, je hoefde nergens zelf achteraan. Het programma was met zorg samengesteld. Prachtige plaatsen bezocht buiten de normale toeristische paden. Leuke contacten gehad met de locale bevolking. Ook meteen actie bij calamiteiten. Kortom top ervaring!

8,2
9 Algemene ervaring
8 Boekingsproces
10 Reisleiding
7 Accommodatie(s)
8 Vervoer
7 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Sawadee

  • reisbegeleiding
  • excursies
  • locale bevolking
  • flexibel

Minpunten Sawadee

  • mogelijheid dat reis niet doorgaat bij te weinig aanmeldingen

Bezochte landen

  • USA
  • egypte
  • kenia
  • tanzania
  • colombia
  • panama
  • costa rica
  • mexico
Aangeraden voor: Gezinnen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Zuid-Afrika (bezocht in december 2018)

Review geschreven door Aad Hobo op 01 oktober 2019

Reis zat goed in elkaar, we hadden een top gids en een splinternieuwe bus.
Vrijheid om wel of niet met bepaalde excursies mee te doen.
De groepen zijn ook niet te groot.
De meeste hotels waren goed, een enkele zou ik uit het programma halen.

8,5
8 Algemene ervaring
8 Boekingsproces
10 Reisleiding
7 Accommodatie(s)
10 Vervoer
8 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Sawadee

  • kleine groepen
  • goede samenstelling van de reis
  • topgids

Minpunten Sawadee

  • sommige hotels verouderd
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Natuurliefhebbers

Colombia (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Marisa Godschalk op 01 oktober 2019

Goede organisatie/samenwerking met locale organisaties, mooie keuze locaties en plaatsen. Ruimte voor eigen initiatief. Colombia is een land met grote tegenstellingen in landschap, erg gastvrij en soms spannend (politie met karabijnen op straat). Van slapen in een door het dorp gerunde hotel (met workshop empanadas maken) tot het slapen in een hangmat bij zee.... Kleurige dorpjes die er nog uitzien zoals een eeuw geleden, archeologische opgravingen met bijzondere beelden, woestijn en tropisch strand (alleen niet mogelijk om er in te zwemmen, erg jammer...) Cartagena is erg toeristisch maar als de cruiseschepen weg zijn is het heerlijk dwalen door de straatjes. Medellin; natuurlijk met de kabelbaan voor het uitzicht maar ook leuke cafeetjes in de stad (hou je van tango, bezoek dan Salon Malaga met veel oude foto's) en natuurlijk de beelden van Botero. In Colombia is het wel handig als je wat Spaans spreekt, Engels is hier nog niet zo ingeburgerd.

8,3
9 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
8 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
8 Vervoer
8 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Sawadee

  • Goede prijs-kwaliteit
  • Bijzondere excursie
  • Kookworkshops

Bezochte landen

  • India
  • Indonesië
  • Zuid Afrika
  • Namibië
  • Maleisië
  • Peru
  • Costa Rica
  • Vietnam
  • Mexico
  • Guatemala
  • Cuba
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Cultuurliefhebbers

Namibie, Botswana, Zimbabwe, Zuid-Afrika (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Tom van den Berg op 01 oktober 2019

Prima, geen gedoe, geen zorgen, volop reisplezier. Prima gids en idem dito chauffeur, locaties waren echt heel goed en er werd van alles aan gedaan om daar waar we echt voor kwamen ook te zien. Daarnaast een leuke groep!

8,0
8 Algemene ervaring
8 Boekingsproces
8 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
9 Vervoer
7 Prijs-kwaliteit

Bezochte landen

  • Noord-Amerika
  • Canada
  • Cuba
  • Gambia
  • Sri Lanka
  • VAE
  • Tunesie
  • Egypte
  • Turkije
Aangeraden voor: Stellen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

zeer afwisselend Ecuador (bezocht in februari 2019)

Review geschreven door Anita Hersevoort op 30 september 2019

De goede doelen die we regelmatig steunden. Reisleidster kende zoveel mensen die iets extra nodig hadden.
Goede begeleiding als we de hoge bergen (lees boven de 3500meter) in gingen.
Een nacht bij de lokale bevolking doorbrengen

8,7
9 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
9 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
9 Vervoer
8 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Sawadee

  • goede kennis van het land

Bezochte landen

  • amerika
  • costa Rica
  • Ecuador
  • China
  • Indonesië
  • nieuw zeeland
  • zuid afrika
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers

Op reis langs de zijderoute (bezocht in augustus 2019)

Review geschreven door Renata Pieterse op 30 september 2019

Een superfijne en goed georganiseerde reis. Leuke overnachtingen, van heel basic tot luxe, maar altijd (redelijk) in het centrum. Veel excursies al in de reissom en ter plaatse ook altijd nog veel keuze in excursies.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
9 Reisleiding
9 Accommodatie(s)
9 Vervoer
8 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Sawadee

  • Afwisselend
  • Mooie routes

Bezochte landen

  • Turkmenistan
  • Oezbekistan
  • Kirgizië
  • Kazachstan
  • Myanmar
  • Costa Rica
  • Nicaragua
  • Belize
  • Honduras
  • San Salvador
  • Guatemala
  • Bolivia
  • USA
  • China
  • Thailand
  • Nepal
  • Zuid Afrika
  • Swaziland
  • Sri Lanka
  • Egypte
  • Jordanië
  • Vietnam
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Perfecte reis (bezocht in april 2019)

Review geschreven door Anita De Jong op 29 september 2019

Perfecte balans van reistijd, ontspanning en inspanning. Het was een reis die door de reisleider voor iedereen naar een hoger level werd gebracht. Hij haalde alles uit de kast om het tot een onvergetelijke reis te maken.

9,2
9 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
10 Reisleiding
9 Accommodatie(s)
9 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Sawadee

  • . avontuurlijk
  • . op maat voor iedereen
  • . onvergetelijk

Minpunten Sawadee

  • soms deed de reisleider "te veel" zijn best

Bezochte landen

  • brazilie
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen

Bijzondere reis naar niet toeristische plekken in Zuid-China en Noord Vietnam (bezocht in april 2019)

Review geschreven door Corrie van den Berg op 29 september 2019

Goede organisatie, wat je leest in de omschrijving op de website klopt op de meeste punten, zoals beschrijving hotels, vervoer enz. Soms loopt het anders en ook daar wordt je voor gewaarschuwd. Flexibiliteit is prima onderweg, alles is in overleg met de reisleider . Dit was mijn vierde reis met Sawadee en ik zou er zeker weer boeken voor een volgende reis. Het voelt veilig om met Sawadee te reizen.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
9 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
9 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Sawadee

  • overnachten bij lokale bevolking
  • lokale hotels ipv grotere ketens
  • steun aan projecten lokale bevolking en daar op bezoek gaan.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Acontuurlijk (bezocht in oktober 2006)

Review geschreven door Eleonore Van Nispen-Goewie op 29 september 2019

We hebben alle keren een perfecte en gezellige gids gehad, die onze reizen met Sawadee (KLM, tui, Corendon) fijn hebben begeleid. De accommodatie, restaurant, en route was zeer goed. Ondanks dat de wegen slecht waren op Sumatra. We zouden zo weer boeken bij Sawadee.

9,3
10 Algemene ervaring
10 Boekingsproces
10 Reisleiding
10 Accommodatie(s)
8 Vervoer
8 Prijs-kwaliteit

Bezochte landen

  • zuid afrika
  • sri lanka
  • egypte
  • tunesie
  • caribean zeltocht
  • curaceau
  • chigaco
  • memphis usa
  • indonesie
  • cabo Verde
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Schitterende reis (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Liesbeth Donkelaar op 28 september 2019

Schitterende reis door 3 eilanden van Indonesië. Veel gezien en op mooie plekken geweest. Mooie en goede hotels. Prima reisleider gehad en een leuke groep. Veel samen gedaan en genoeg vrije tijd om zelf wat te ondernemen.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
9 Reisleiding
9 Accommodatie(s)
9 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit

Bezochte landen

  • Sumtra
  • java
  • bali
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers