Vervoer St. Lucia

Vervoer St. Lucia

Wat zijn de vervoersmiddelen op St. Lucia?

St. Lucia is een klein eilandje en de Lucianen verplaatsen zich vooral per bus of per auto. Een reis duurt nooit lang, voor je het weet ben je aan de andere kant van het eiland.

Bus

Per bus kom je overal voor weinig geld. Er gaat een weg rondom het hele eiland en de bus stopt langs alle plaatsjes langs de weg.

Bussen komen en gaan wanneer ze dat willen en er geldt dus geen strak tijdschema. Sta je niet bij een bushalte en komt de bus eraan? Zwaai dan even, grote kans dat de bus gewoon stopt langs de kant van de weg.

Bij haltes in de grotere steden vertrekken de busjes pas als ze helemaal vol zitten. En vol heeft op St. Lucia een andere definitie dan in Nederland. In een bus voor tien personen kun je best veertien mensen vervoeren. Zo leer je de lokale bevolking in ieder geval goed kennen.

Boot

St. Lucia is een eiland. Het is dus ook goed mogelijk korte afstanden per watertaxi te doen. Het is een stuk duurder dan reizen per bus, maar ook een stuk leuker. Neem een watertaxi vanaf de stad naar een mooi strand of een mooie baai en zie ondertussen het eiland vanuit een ander perspectief.

Taxi's

Zit je liever niet met dertien anderen in de klein busje? Dan is reizen per taxi meer iets voor jou. Taxi's rijden tussen alle steden op St. Lucia en taxichauffeurs fungeren vaak als gids. De taxi's hebben geen meter. Wel hebben ze een lijst met door de overheid vastgestelde prijzen. Maar het is beter van tevoren even een vaste prijs af te spreken voor je route. Zo voorkom je problemen achteraf.

Huurauto

Een auto huren op St. Lucia is een goede optie om bij afgelegen gebieden te komen. Het landschap is heuvelachtig en de wegen smal, je moet dus altijd goed op blijven letten tijdens het rijden.

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Panama kenner
Sponsors