Reviews St. Lucia

Prachtige rondreis door Zuid-Afrika van Kaapstad tot Johannesburg (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Barbara Berna Rouwenhorst-Wormskamp op 10 december 2016

St Lucia ligt in de iSimangaliso Wetlands in het Zuidoosten van Zuid-Afrika. Via een brug kwamen we in het centrum en zagen we vele winkeltjes. Het is redelijk toeristisch. We hebben een boottocht gemaakt om nijlpaarden te zien en dat was prachtig. Deze dieren zien er rustig uit, maar zijn levensgevaarlijk snel. We hebben onderweg ook krokodillen en diverse vogels gezien. Het is een enorm groot binnenmeer. Genoeg fotomomenten. In het dorp zelf loop je het risico om ook nijlpaarden tegen te komen als het donker wordt. Oppassen dus.

Een bezoek aan Cape Vidal is echt een aanrader. Wij hadden helaas niet veel tijd meer, maar we hebben een deel van het park gezien, dat grenst aan de oceaan. Zowel strand met allerlei schelpen en zeediertjes bewonderd als ook allerlei grotere dieren, waaronder giraffen, zebra's, impala's en ga zo maar door.

Vanuit St Lucia kun je gemakkelijk zelf naar het Hluhluwe–Imfolozi Park rijden en daar met eigen auto op safari gaan. Het park is behoorlijk groot en heeft een prachtig glooiend landschap en was onze eerste kennismaking met een safari. De eerste majestueuze dieren die we binnen vijf minuten tegenkwamen waren giraffen. Ik vind het prachtige statige dieren. Wat zijn ze groot. Daarna zagen we onder andere zebra's, impala's, bavianen, neushoorns, gnoes, wrattenzwijnen en ga zo maar door. Midden in het park is ook een hide-out. Waar je beschut bij een waterplaats van dichtbij dieren kunt spotten, zonder dat de dieren jou zien.

Toen we de officiële uitgang voorbij waren, zagen we naast de doorgaande weg een paar giraffen drentelen. Het bleek dat ze naar de rest van de kudde wilden aan de overkant van de drukke weg en dat durfden ze niet echt. De andere dieren stonden echt op ze te wachten en nadat ze verenigd waren, liepen ze samen verder. Wat een prachtige ervaring aan het einde van onze eerste safari-dag. We hadden alle tijd om te observeren, foto's te maken en te genieten.

Pluspunten St. Lucia

 • Heel veel dieren
 • bij de zee
 • veel parken

Minpunten St. Lucia

 • redelijk toeristisch in het dorp zelf
Ultieme tip: Wij hebben heerlijk gegeten in restaurant Ocean Sizzler. Het was er gezellig druk en ze hebben een hele uitgebreide menukaart. Het eten was heerlijk en de bediening vriendelijk.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Eens maar nooit meer (bezocht in maart 2014)

Review geschreven door Eveline Detmers op 02 oktober 2016

St. Lucia wordt omschreven als de parel van het Caraïbisch gebied maar maakt die naam absoluut niet waar. Het is er vies, armoedig en crimineel. Het hotel in Souffriere had gewapende bewakers en iedere avond werd iedere gast gebeld of die veilig was terug gekomen. Ik reis alleen en ben nog nooit bang geweest; hier dus wel. Doordat het niet veilig was om alleen rond te zwerven heb ik niet veel van de omgeving gezien.

4,4
3 Algemene ervaring
3 Beziens­waardigheden
3 Steden of plaatsen
6 Locals
1 Veilig
6 Natuur
3 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten St. Lucia

 • Weer
 • goedkoop

Minpunten St. Lucia

 • Crimineel
 • Veel verslaafden
 • Slechte bereikbaarheid tussen verschillende plaatsen
Ultieme tip: Ga hierheen met een georganiseerd gezelschap.

Praktische tips

Top 10 aanbiedingen
Aanbevolen door ons
Cuba kenner
Reis van de maand
Single groepsreis Actief Costa Rica - va € 1799
Single groepsreis Actief Costa Rica

Beleef deze zeer uitgebreide rondreis door Costa Rica!

 • Maak een indrukwekkende tocht door de nevelwouden van Rincon de la Vieja
 • De actieve Arenal vulkaan zal je versteld doen staan!
Bekijk reis
Sponsors