Klimaat St. Lucia

Klimaat St. Lucia

Wat voor klimaat kun je verwachten op St. Lucia?

Op St. Lucia heerst een tropisch klimaat. Het weer op St. Lucia is gedurende het hele jaar aangenaam, met een gemiddelde van zo'n 28 graden. In de zomermaanden is het net iets warmer dan in de wintermaanden.

Welke seizoenen zijn er op St. Lucia?

St. Lucia kent twee seizoenen: een droog en een regenseizoen. Het regenseizoen valt in de zomermaanden van juni tot september. Het is dan heter dan in de winter, maar er valt ook meer neerslag. De buien zijn vaak kort maar krachtig. De droge periode loop van november tot april.

Met welke natuurkrachten moet je rekening houden op St. Lucia?

In het regenseizoen van juni tot september komen in heel Midden-Amerika orkanen en tropische stormen voor. Ook St. Lucia ligt in het risicogebied. Zorg ervoor dat je altijd op de hoogte bent van de actuele weersituatie.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Bahama's kenner
Sponsors