Castries Jouw vakantie naar Midden-Amerika begint hier!

Castries

door Yasmin Visser

In de Caribische zee liggen verschillende pareltjes verstopt. St. Lucia is er daar één van. In het noordwesten van St. Lucia ligt de hoofdstad Castries, een perfecte uitvalsbasis voor cultuur en natuur. Deze stad werd in 1650 door de Fransen gesticht. Tegenwoordig wonen er iets meer dan 60.000 mensen in Castries, wat meer is dan een derde van de totale bevolking op het Caribische eiland St. Lucia.

Castries markt

De gebouwen in Castries bestaan uit een mengeling van stijlen. Oude kleurige koloniale huizen staan naast moderne flatgebouwen. De stad zelf kent niet veel bijzondere bezienswaardigheden. Binnen één dag zijn de highlights van Castries te verkennen.

Op de centrale markt vlakbij Jeremy Street proef je de Caribische sfeer van St. Lucia goed. Het noordoostelijke deel van de markt is zeer kleurrijk. De zoete geur van kokosnoot komt je in een walm tegemoet. De meest exotische groentes en fruitsoorten worden hier verkocht.

Nobelprijswinnaar

Ten zuiden van Jeremy Street ligt het Derek Walcott Square, vernoemd naar de beroemde Luciaanse poëet en Nobelprijswinnaar, Derek Walcott. Het plein vormt een rustpunt in de drukke stad. Vroeger was dat wel anders. Op dit plein zijn tijdens de Franse revolutie in de achttiende eeuw vele Fransen edelmannen per guillotine onthoofd.

Aan de oostkant van het plein staat de grote Cathedral of the Immaculate Concepcion, oftewel de kerk van de Onbevlekte Ontvangenis. Meer dan tweeduizend mensen passen in deze kerk. De binnenkant is mooi vanwege de kleurrijke muurschilderingen.

Castries vanaf een boot

Vanaf het Derek Walcott plein is het een klein stukje lopen naar de haven. Cruiseschepen domineren de baai voor de kust van Castries. Alle winkeltjes vullen zich elke steeds met nieuwe dagjesmensen van deze schepen.

Je gaat varen met een catamaran en laat de enorme schepen voor wat ze zijn. De hele dag vaar je langs de kust van St. Lucia met je haren in de wind. Wanneer je de haven uitvaart worden de gekleurde huizen van Castries steeds kleiner.

Bij de voorkant van de boot zwemt een groepje dolfijnen met je mee. Af en toe springt er één uit het water, alsof ze even gedag willen zeggen.

Wandelen en klimmen bij Castries

Vanaf Castries is het een klein stukje rijden naar het Union Nature Reserve. Een aangelegd pad loopt in een rondje door het bos. De omgeving zit vol groene en gele kolibries die bijna stil in de lucht hangen. Bij het bezoekerscentrum is een klein dierentuintje waar je onder andere agouti's, papegaaien en leguanen ziet.

Iets verder weg van Castries ligt de Barre de l'Isle Ridge. Deze bergkam in het midden van St. Lucia verdeeld het eiland in west en oost. Het pad door deze bergkam is voor iedereen goed te doen. Na driekwartier ben je bij het eerste uitkijkpunt. Vanaf daar heb je een mooi uitzicht over de Cul de Sac vallei in het oosten.

De sportievelingen lopen vanaf daar nog naar de top van Mount La Combe. Dit pad is een stuk pittiger, maar vanaf boven is het uitzicht nog weidser. Je ziet zelfs het blauwe glinsterende water van de Caribische Zee. Terwijl de zweetdruppels van je voorhoofd parelen, ziet die zee er wel heel aantrekkelijk uit.

Wat is er te doen in Castries?

  • Bezoek de centrale markt van Castries. Hier proef je een beetje van de Caribische sfeer die op St. Lucia te vinden is. Je drinkt met een rietje het sap uit een kokosnoot en koopt wat bananen voor onderweg.
  • Op het Derek Walcott plein staat de enorme Cathedral of the Immaculate Concepcion. De paus heeft deze kerk ook bezocht en binnen zijn kleurrijke muurschilderingen te zien.
  • Castries vormt een goede uitvalsbasis om dingen te ondernemen in de omgeving. Op nog geen half uur rijden zit je in het bos. Wandel een van de vele tochten en geniet van het uitzicht.
  • Alles op St. Lucia is dichtbij. Vanaf Castries is het een klein stukje naar Rodney Bay. In het weekend trekken veel inwoners van Castries naar de bekende Reduit Beach vlakbij deze baai. Lekker om even te zonnen op het strand.
  • Maak een tour op zee met een catamaran. Je vertoeft een halve of een hele dag op het water. Tussendoor stop je op mooie plekjes om te snorkelen. Grote kans dat een groep dolfijnen je komt vergezellen.

Meer Castries

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Cuba kenner
Sponsors