Religie & Tradities St. Lucia

Religie & Tradities St. Lucia

Wat zijn de belangrijkste religies op St. Lucia?

Ongeveer 95 procent van de bevolking op St. Lucia is rooms-katholiek. Elke stad en elk dorp heeft een katholieke kerk in het centrum staan.

Wat zijn belangrijke tradities op St. Lucia?

St. Lucia heeft een vruchtbare grond en kent dan ook een lange agrarische traditie. Er wordt cassave, zoete aardappels en bananen verbouwd. Bananen zijn het belangrijkste exportproduct van St. Lucia. Ook worden veel souvenirs gemaakt van bananenbladeren zoals schalen, doosjes en kleine potten.

Met welke gewoonten en gebruiken dien je rekening te houden?

Maak niet zomaar foto's van Lucianen en vraag altijd eerst om toestemming. Meestal vinden ze het dan geen probleem.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Guatemala kenner
Sponsors