Jamaica

Reviews Jamaica

9,0
8,9 Algemene ervaring
9,0 Beziens­waardigheden
8,3 Steden of plaatsen
9,5 Locals
8,5 Veilig
9,5 Natuur
8,9 Stranden
9,2 Klimaat
  • Aantal reviews: 12
  • Aantal waarderingen: 12

Jamaica is relaxen. Mooie natuur en gastvrije mensen. (bezocht in april 2017)

Review geschreven door F Riedi H Orvath op 28 oktober 2018

Jamaica was adembenemend mooi. De mensen zijn behulpzaam en de stranden super. Het eten was heerlijk, voor elk wat wils. Yerk Chicken of de Ackee vrucht, wij hebben genoten. Zelf zijn wij het eiland gaan verkennen en zijn naar Negril Kingston Oracabessa Portland St Antonio enz geweest. Everything Iri. Yeah mon

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat
Ultieme tip: Ga op excursie met Smiley Riley van Rileytours
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Jamaica.......yeeehh man (bezocht in september 2005)

Review geschreven door Rob snoek op 27 oktober 2018

Jamaica een eiland van vele indrukken, niet alleen Bob Marley maar ook Harry Belafonte wist het al in meerdere songs te vertolken. Ga je met een local gids op pad? Dan zingt hij ongetwijfeld Jamaica Farwell en.... is uiteraard familie van Bob Marley. De Dunhill Falls, de Blue Mountains, Kingston Market en natuurlijk alle rumwinkeltjes waar je heerlijk kan proeven. Wist trouwens dat Ian Flemming er een buitenhuis had en daar zijn meeste James Bond verhalen schreef? In Ocho Rio vind je trouwens de filmlocatie van Dr. No. Ook Disney wist het eiland te vinden met de ongelooflijk leuke film Cool running. Het leukste wat ik hoorde van een local: "yeehh man the fasted thing we do on the island, is driving a car...".

8,1
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Jamaica

  • het leven is er betaalbaar
  • ,de locals zijn zeer vriendelijk
  • ,proef de vele soorten rum

Minpunten Jamaica

  • het strand bij ocho rio kan er druk zijn
Ultieme tip: Bezoek beslist het regenwoud en ervaar de verschillende klimaten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Samen met me zus een relaxte bijzondere vakantie gehad (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Anke Joosten op 20 november 2017

Wat een bijzondere cultuur! Bij het graf van Bob Marley geweest dit vonden we enorm bijzonder. Wees niet bang om met een local rond te gaan reizen ze zijn erg vriendelijk. Betaal niet met de Amerikaanse dollar.

Pluspunten Jamaica

  • locals zijn enorm aardig
  • mooi strand
  • bijzondere cultuur

Minpunten Jamaica

  • de americanen
Ultieme tip: Het graf van Bob Marley moet je gezien hebben! Ga eens naar een local reggae feestje. Ook de black River is mooi. Wees niet bang en laat je rondleiden door een local.
Aangeraden voor: Backpackers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Sweet Jamaica (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Rajshri Soekhoe op 19 november 2017

Wat een prachtig puur eiland. In Negril vind je geen grote resorts met volle stranden maar kleinschalige hotels en locals op het strand. Een relaxt eiland met wonderschoon natuur. Zeker 1 van de prachtigste eilanden in het Caribisch gebied.

Pluspunten Jamaica

  • aardige locals
  • natuur
  • stranden
  • lekker eten
  • relaxte sfeer
Ultieme tip: Als je het echte Jamaica wilt ontdekken verblijf dan niet in een groot resort in Montego bay of Ocho Rios. Kies bijvoorbeeld voor Negril.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

2 weken jamaica (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Daisy Elisa op 12 november 2017

Super mooie natuur en lieve mensen. Ik heb me geen moment onveilig gevoeld. Wel verwachten ze met alles een fooi en vinden ze dit te weinig, dan laten ze dit ook merken. Wij zaten in een Riu all in resort en vanuit hier uitstapjes gemaakt. Ik zal dit aanraden omdat het buiten de deur erg prijzig is en je in het resort 7 verschillende restaurants had.

8,5
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Jamaica

  • natuur
  • locals
  • weer

Minpunten Jamaica

  • duur
  • fooi
  • zika
Ultieme tip: Och rios is een handige plaats om te verblijven. Dicht bij de bezienswaardigheden.
Aangeraden voor: Stellen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Jamaica an unexpected surprise (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Kim English op 19 juli 2017

Mooi groen eiland met zeer goede koffie! Er is veel te doen en een privé chauffeur regelen is makkelijk en betaalbaar. Het duiken en snorkelen is ook mooi en je kan in twee weken het hele eiland zien. Vooral natuurliefhebbers komen hier aan hun trekken. Cultureel is er een openlucht museum (gratis) in de buurt van Montego bay over Columbus en Bob Marley behoort tot het lokale erfgoed. Het eten is heerlijk (veel vis maar ook betaalbare kreeft) en rum in overvloed.

Pluspunten Jamaica

  • natuur
Ultieme tip: Blue hole en Luminious lagoon waren verrassende attracties die zeker de moeite waard zijn. Tip: neem veel deet mee!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Relax,temperatuur,lokale bevolking : alles ok (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Francois Pauwels op 18 juni 2017

Het verkeer nabij Kingston en luchthavens is een ramp!
Natuur is fantastisch: watervallen,plantages.....
Properheid stranden.
Vriendelijkheid plaatselijke bevolking en hun relaxte manier van leven ,blij met wat ze hebben.

Pluspunten Jamaica

  • de natuur en de mentaliteit van de plaatselijke bevolking : no problems.
Ultieme tip: Restaurantbezoek op stand bij zonsondergang inNegril. De watervallen en natuur in de verschillende Nationals Parks.
Aangeraden voor: Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Een dag Jamaica tijdens een cruise (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Mara Den Teuling op 07 mei 2017

Bij aankomst op Jamaica waren we aangenaam verrast door de grote hoeveelheid groen die we zagen. Nu komt dit mede door de regelmatige regenval. Wij hebben de Sun Valley Plantation en de Blue Hole watervallen gedaan op deze dag. Mensen vriendelijk en heel laid back.

Ultieme tip: Amazing Jamaica tours, kleinschalige tours naar de plekken waar net niet de hordes mensen komen waardoor het erg leuk is.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

home of all right (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Teun van Wel op 12 oktober 2016

Ik heb genoten van het heerlijke Caribische Jamaica. Jamaica heeft naast prachtige stranden ook een fantastisch binnenland met heuvels en bergen. De hoogste top is meer dan 2.200 meter. En het hele eiland is bedenkt met een prachtige groene deken.

Er is veel te zien en ontdekken op Jamaica. Varen op een bamboe vlot, mooie trekkings maken in de bergen, sprookjesachtige watervallen en natuurlijk prachtige stranden. Gecombineerd met de lekkere relaxte reggae deunen en de echt super vriendelijke bevolking maakt dit dat ik heel graag nog eens terug ga.

We hebben ook wat pareltjes van accommodaties ontdekt. Zowel top luxe als schitterende kleinschalige accommodaties. Echt voor elk wat wils.

8,5
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
5 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Jamaica

  • Heerlijk caribbisch
  • super vriendelijke bevolking
  • relaxte bestemming

Minpunten Jamaica

  • ligt in hurricane gebied
Ultieme tip: ga rondreizen. ik persoonlijk genoot van de Blue Mountains
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een super relaxte vakantie in het paradijs!! (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Vivian Jongen op 11 oktober 2016

Het bewonderen van de Glistening Waters staat bij mij echt op nummer een! Zo een geweldige ervaring was dat!
Veder is het strand super mooi en het weer top, dus kortom, alles voor een geweldige strand- en relaxvakantie!

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
6 Veilig
9 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Jamaica

  • vriendelijke locals
  • goed eten
  • mooie stranden
  • prachtig weer

Minpunten Jamaica

  • uitstapjes waren erg toeristisch en duur
Ultieme tip: De Glistening Waters! Zo een geweldige ervaring was dat!
Aangeraden voor: Stellen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ben verliefd geworden op het Caraïbisch gebied (bezocht in maart 2011)

Review geschreven door Eveline Detmers op 02 oktober 2016

Fantastische natuur en veel historie, voor iedereen wat te doen of niets te doen. Als je op een zaterdag na het werk met een fles rum op een groep locals afstapt kan ik je verzekeren dat je de beste avond van je leven zult beleven met de lekkerste BBQ ooit, uiteraard vergezeld door Bob Marley..

8,8
8 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Jamaica

  • Het weer
  • bewoners
  • natuur
  • historie

Minpunten Jamaica

  • Duur
  • gebrekaanopenbaarvervoer
Ultieme tip: Er is geen openbaar vervoer. Reis georganiseerd en boek excursies of huur een goede all-terrein auto met een goede GPS want verkeersborden daar doen ze niet aan.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Yah man, zo relaxed daar (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Annelies Brassé op 02 oktober 2016

Jamaica, Montego Bay, nooit gedacht dat het er zo relaxed was. De mensen zijn zo vriendelijk, niks is fout alles is zo anders daar, je word wel in tijd terug gezet, maar het kan qua gevoel erbij. De natuur is overdonderend anders en verschillend, je moet ook echt naar de rastafari's gaan ergens in de binnenlanden, vergeet daarbij ook niet de kust waar Peter Tosh heeft gewoond. Zo mooi, jammer dat we geen tijd hadden om naar Kingston te gaan, maar komt, wij gaan zeker nog eens terug.
Eten in het hotel Samsara was ook niet slecht, geen groot buffet zoals in Europa, maar er is voldoende. Tja drinken all inclusief waar veel voor komen, is oké, geen strand daar maar via een plateau het water in, daar was wel weinig te zien, maar heerlijk warm water. Strand was er op genoeg andere plekken, ook bij zuster hotel Legend, alleen lag je er hutje mutje en werd je met verkopers belaagd.
Als je er durft te rijden kun je er een auto huren en erop uit trekken wij vonden het te link, ze rijden er behoorlijk hard en onbesuisd, de wegen zijn heel slecht. Tours boeken is wel duur, maar wat we allemaal gedaan hebben en gezien was het wel waard.

Pluspunten Jamaica

  • Relaxed
  • Vrolijkheid
  • Vriendelijkheid

Minpunten Jamaica

  • Teveel alcohol nodig hebbende Canadezen
Ultieme tip: Houd je van natuur ga de binnenlanden in, ga je voor Bob Marly moet je naar Kingston en niet in Montego Bay, boeken te ver weg.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers
Waardering door WY Tuijtel op 28 okt. 2018
10,0

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Steden of plaatsen

10

Locals

10

Veilig

10

Natuur

10

Stranden

10

Klimaat
Waardering door WY Tuijtel op 28 okt. 2018
10,0

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Steden of plaatsen

10

Locals

10

Veilig

10

Natuur

10

Stranden

10

Klimaat
Waardering door Jacqueline Sseggayi op 28 okt. 2018
9,3

10

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

10

Locals

8

Veilig

10

Natuur

10

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Rob snoek op 27 okt. 2018
8,3

8

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

8

Locals

8

Veilig

9

Natuur

8

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Rob snoek op 26 okt. 2018
8,1

8

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

9

Locals

8

Veilig

9

Natuur

7

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Ramona Wielens op 14 nov. 2017
9,1

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

10

Locals

9

Veilig

9

Natuur

10

Stranden

9

Klimaat
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Mexico kenner
Sponsors