Vervoer Barbados

Vervoer Barbados

Wat zijn de vervoersmiddelen op Barbados?

Barbados is een klein eiland. Alle plaatsen zijn gemakkelijk per bus te bereiken. Binnenlandse vluchten zijn er niet. Wanneer je zou zijn opgestegen moet je alweer landen.

Bus

Met de bus kom je overal op Barbados. Er zijn overheidsbussen (blauw met een gele streep), minibusjes van verschillende bedrijven (geel met een blauwe streep) en zogenaamde route-taxis (wit met ZR op het kenteken). Ze vragen allemaal evenveel geld voor hun tochtjes en rijden allemaal via hoofdstad Bridgetown.

Boot

Barbados is een eiland, overal waar je kijkt is water. Een dagje varen op een zeilboot of catamaran is dan ook zeker een goede manier om het eiland te bekijken. Vaar naar leuke baaitjes om te snorkelen of bekijk de zonsondergang vanaf het dek.

Taxi's

In steden rijden taxi's. Ze zijn te herkennen aan een Z op hun kentekenplaat en vaak hebben ze ook een taxi-bordje op hun dak. De taxi's hebben geen meter en hoewel de prijzen door de overheid zijn vastgesteld, moet je altijd even onderhandelen met de chauffeur.

Huurauto

Op Barbados vind je geen grote autoverhuurbedrijven, maar een auto huren is wel degelijk mogelijk. Het voordeel van een eigen auto is dat je zelf bepaald wanneer je waar heen gaat. Ook kom je op de net iets meer afgelegen plekken.

Specialisten Barbados

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nicaragua kenner
Sponsors