Accra Beach Accra Beach

Accra Beach

door Willeke van Doorn

Accra Beach Met haar rustige golven, kristalheldere water en spierwitte zand is Accra Beach het Barbados zoals je het uit de boekjes kent. Hier ontspan je in de zon, neem je een frisse duik, struin je over de Richard Haynes Boardwalk en zoek je naar koopjes in het nabijgelegen winkelcentrum. En dat alles op een steenworp afstand van het historische Bridgetown.

Accra Beach ligt slechts een paar kilometer ten zuiden van de hoofdstad Bridgetown bij het dorpje Rockley. Het strand, dat bekend staat als één van de mooiste van Barbados, wordt daarom ook wel Rockley Beach genoemd.

Accra Beach vakantie

Het helderblauwe water van de Caraïbische zee valt als een warme deken over het spierwitte zand van Accra Beach. Haal een drankje bij een van de barretjes achter het strand en plof neer op een strandstoel voor een middagje ultiem ontspannen tijdens je vakantie in Barbados.

Zin in wat meer actie? Het heldere water bij Accra Beach leent zicht uitstekend voor een duik tussen de tientallen kleurrijke vissen. Of ga op koopjesjacht in het Coconut Walk Shopping Centre dat op loopafstand van het strand ligt. Je sluit je dag in Accra Beach af met een romantische wandeling bij zonsondergang over de Richard Haynes Boardwalk.

Bridgetown

Accra Beach ligt vlakbij het dorpje Rockley dat op zijn beurt weer dicht tegen Bridgetown aanligt. Een middagje zonnen aan het strand van Accra Beach is daardoor perfect te combineren met een bezoek aan de hoofdstad tijdens een rondreis door Barbados.

Aan de haven van Bridgetown scoor je de beste koopjes bij een aantal belastingvrije winkels. Daarachter ligt het centrum van de stad en vind je haar belangrijkste bezienswaardigheden. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de St. Michaels Cathedral die je herinnert aan de Britse geschiedenis van Barbados.

Britse kolonisten stichtten Bridgetown in 1628. Sinds 2011 prijkt het historische centrum van de hoofdstad op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Hoewel Bridgetown de grootste en enige stad is van Barbados, is de plaats niet enorm groot. Na een halve dag sightseeing heb je de belangrijkste bezienswaardigheden wel gezien en loop of rijd je via de kust weer terug naar het zomerse paradijs dat Accra Beach heet.  

 

Specialisten Barbados

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Mexico kenner
Sponsors