Religie & Tradities Barbados

Religie & Tradities Barbados

Wat zijn de belangrijkste religies op Barbados

Meer dan 95 procent van de bevolking op Barbados is christelijk en gaat naar de kerk. Daarnaast leeft er een kleine groep moslims op het eiland.

Wat zijn belangrijke tradities op Barbados?

Muziek is belangrijk op Barbados. Calypso muziek wordt het meeste gedraaid, maar de inwoners van Barbados luisteren ook graag naar reggae. Verder heeft Barbados muziek van oorspronkelijke bewoners: de tuk band. Een tuk band speelt tuk muziek. Met drums en fluitjes wordt deze muziek gekenmerkt door Britse en Afrikaanse invloeden.

Daarnaast kent Barbados een lange traditie van rum maken. Er zijn verschillende destilleerderijen, waarvan de Mount Gay Rum Distillery het beroemdste is. Rum wordt gemaakt van suikerriet, en daar hebben ze genoeg van op Barbados.

Met welke gewoonten en gebruiken dien je rekening te houden?

Op Barbados zijn alle stranden openbaar. Het wordt echter niet gewaardeerd wanneer je als vrouw topless gaat zonnen.

Wanneer je foto's wilt maken van personen, vraag dan altijd eerst van tevoren om toestemming. Dit is wel zo beleefd en vaak mag je gewoon een foto maken.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereiding vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Barbados

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

MiddenAmerika.nl kenner
Sponsors