Saint Nicholas Abbey Saint Nicholas Abbey

Saint Nicholas Abbey

door Willeke van Doorn

Groene tropische tuinen en vele hectaren aan suikerrietplantages omhullen St. Nicholas Abbey. Het voormalige plantagehuis uit de zeventiende eeuw is vandaag de dag omgetoverd tot een museum. Inclusief rum-distilleerderij!

Plantage-eigenaar Benjamin Berringer bouwde St. Nicholas Abbey in 1658 als woonhuis voor hem en zijn gezin. Het huis kende in de jaren die volgde verschillende eigenaren en is nu in handen van Larry en Anna Warren. Sinds zij St. Nicholas Abbey in 2006 kochten overzien zij het onderhoud aan het pand en toverden ze het gebouw om tot een toeristische attractie.

Tours door St. Nicholas Abbey

St. Nicholas Abbey is dagelijks geopend en is dankzij haar rijke historie een must-see tijdens een rondreis op Barbados. Een tour door St. Nicholas Abbey geeft je toegang tot alle kamers van het huis en tot de tuinen die het landgoed omringen.

Negentig hectare aan suikerrietplantages omringen St. Nicholas Abbey. Een klein deel daarvan is nog in gebruik als bron voor de stroopfabriek op het terrein. Archeologen vonden in de omgeving van het plantagehuis tevens dorpen waar de slaven gewoond zouden hebben die op de plantage werkten. 

Een van de hoogtepunten van een tour door St. Nicholas Abbey is de rumproeverij in de distilleerderij. De huidige eigenaren gaven de rum-distilleerderij een make-over en bieden proeverijen aan voor bezoekers aan St. Nicholas Abbey. 

Cherry Tree Hill

Na een tour door St. Nicholas Abbey is het de moeite waard om even omhoog te lopen naar de top van de Cherry Tree Hill, die net ten noordoosten van het huis ligt. Voorheen sierden kersenbomen de weg die naar de top van de Cherry Tree Hill leidt. Inmiddels zijn de kersenbomen verdwenen, maar de heuvel behoudt nog altijd haar naam.

Vanaf de top van de Cherry Tree Hill geniet je van een spectaculair uitzicht over de ruige oostkust van Barbados, de groene tuinen en de suikervelden. Daartussen ligt het historische St. Nicholas Abbey: een highlight van je vakantie in Barbados. 

Specialisten Barbados

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Curaçao kenner
Sponsors