Harrison's Cave Harrison's Cave

Harrison's Cave

door Willeke van Doorn

Stalactieten en stalagmieten hangen van het plafond van Harrison’s Cave naar beneden. Kleine riviertjes stromen door de donkere grot. Met een elektrische tram of te voet ontdek je deze ondergrondse wereld in het hart van Barbados

Precies in het midden van Barbados gaat achter de ingang van de Harrison’s Cave een mysterieuze ondergrondse wereld schuil. Een wirwar van kalkstenen rotsformaties vormt Harrison’s Cave. Jarenlang vormde de grot een groot mysterie tot een team onder leiding van de Deen Ole Sorensen in 1974 op onderzoek uitging. Enkele jaren later, in 1981, opende Harrison’s Cave voor het grote publiek. 

Ondergrondse wereld in het hart van Barbados

Al ver voordat Ole Sorensen samen met twee jonge mannen uit Barbados Harrison’s Cave introk en de grot in kaart bracht, voerden avonturiers expedities uit in de mysterieuze ondergrondse wereld. De grot was echter moeilijk bereikbaar en ver kwamen ze nooit. 

Harrison’s Cave is vernoemd naar Thomas Harrison die in het begin van de achttiende eeuw grote stukken grond bezat in de regio rondom de grot in het hart van Barbados. Tevens opende hij Harrison College, een school die tot op de dag vandaag nog bestaat. Of Harrison ooit zelf voet heeft gezet in de naar hem vernoemde grot is niet bekend. 

Harrison’s Cave Tours

Als reiziger kun je dat wél doen tijdens een rondreis over Barbados. Sinds de openstelling voor het publiek ruim dertig jaar geleden biedt Harrison’s Cave verschillende tours aan. Stap in een elektrische tram en laat je meevoeren door het ondergrondse grottenstelsel of ontdek Harrison’s Cave te voet.

Zodra je afdaalt in Harrison’s Cave zie je de stalactieten en stalagmieten die uit de rotswanden steken. Waterdruppels vallen naar beneden in de riviertjes die door de grot kronkelen. Die waterstromen lopen weer uit in kleine watervallen. 

Wie Harrison’s Cave bezoekt tijdens een vakantie in Barbados kan kiezen uit verschillende tours. De tour met de tram duurt slechts een uur, terwijl de eco-adventure tour je vier uur lang meeneemt naar de donkerste uiteinden van de grotten. Met een lampje op je voorhoofd geplakt en kniebeschermers aan baan je je te voet een weg door de ruim twee kilometer lange Harrison’s Cave.

Specialisten Barbados

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Curaçao kenner
Sponsors