Arlington House Museum Arlington House Museum
-
- Algemene ervaring
- Interessant
- Prijs-kwaliteit

Arlington House Museum

door Willeke van Doorn

Zet een stap terug in de tijd tijdens je rondreis door Barbados met een bezoek aan het Arlington House in Speightstown. Het opgeknapte achttiende-eeuwse koloniale gebouw huisvest vandaag de dag één van de interessantste musea van het eiland.

Voor wie meer wil weten over het koloniale verleden van Barbados en de historie van Speightstown, ooit de belangrijkste havenstad van het land, is het Arlington House Museum een onmisbare stop tijdens een vakantie in Barbados. Het museum geeft je een boeiend inkijkje in de Britse geschiedenis van Barbados.

Arlington House Museum

In het hart van het plaatsje Speightstown ligt het Arlington House. Het interactieve museum is gevestigd in een gerestaureerd achttiende-eeuws gebouw dat bestaat uit drie verdiepingen. Arlington House Museum is geopend van maandag tot en met zaterdag, maar sluit op zaterdag om drie uur ’s middags in plaats van om vijf uur.

Arlington House Museum neemt je in drie verschillende exposities mee door de geschiedenis van Speightstown. ‘Speightstown Memories’ vertelt over de eerste inwoners van de stad. ‘Plantation Memories’ gaat in op de invloed van de kolonisatie en de suikerplantages op het eiland. En ‘Wharf Memories’ neemt je mee naar de tijd waarin Speightstown een belangrijke havenstad was. 

Speightstown

In de beginjaren van de Britse kolonisatie op Barbados vervoerden schepen grote hoeveelheden suiker tussen Speightstown en Engeland en dan met name Bristol. Haar status als belangrijke havenstad en haar connectie met de Britse stad leverde Speightstown in die tijd de bijnaam Little Bristol op.

Vandaag de dag is Speightstown, gelegen in het noordwesten van het eiland, met iets meer dan 3000 inwoners de tweede ‘stad’ van Barbados na de hoofdstad Bridgetown. Veel koloniale gebouwen uit de Britse tijd staan nog overeind waarvan het Arlington House met haar museum het bekendste is. 

Reviews Arlington House Museum

Arlington. A must visit! (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Yoka van der Louw op 12 november 2017

Arlington is een stille plek die een overdonderende indruk achterlaat. De grote aantallen gesneuvelden, overleden (oud) militairen en staatshoofden tonen de gebrachte offers. Er is een security check bij de ingang, of backpacks zijn toegestaan weet ik niet zeker!

Ultieme tip: Als je géén tijd of zin hebt om naar binnen te gaan, loop dan in ieder geval naar het huis toe en geniet van het prachtige uitzicht!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Barbados

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

MiddenAmerika.nl kenner
Sponsors