Silver Sands
6,8
8,0 Algemene ervaring
8,0 Mooi
4,0 Bereikbaarheid
7,0 Wildlife

Silver Sands

door Yasmin Visser

Hoe verken je een Caribisch eiland het beste? Per boot. En dan het liefst per catamaran waarmee je geruisloos over de blauwe zee deint. Vaar een stukje mee langs Barbados.

De westkust van Barbados heeft de mooiste stranden van het land. Wit zandstrand met wuivende palmbomen en kristalhelder water. Hier vind je ook de meeste hotels en de meeste toeristen.

Catamaran cruise

Een goede manier om van de omgeving en het blauwe water te genieten is om er een dagje op uit te trekken met een catamaran.

De zon staat hoog aan de hemel. Een zonnebril en een hoed beschermen je tegen de felle stralen. De wind zorgt voor verkoeling terwijl je over de reling naar het opspattende water kijkt. Het water is zo helder, de zee lijkt net een zwembad.

Zwemmen met zeeschildpadden

Na een half uurtje varen legt de catamaran aan bij een verlaten baai. Hier mag iedereen het water in. Met je duikbril op je hoofd en je snorkel in de aanslag loop je naar de achterkant van de boot. Je springt het lauwwarme water in en bevind je in één klap in een andere wereld.

Je zwemt een stukje van de boot vandaag en opeens zie je twee zwarte vlekken jouw richting op bewegen. Langzaam worden de contouren scherper: het zijn twee Karetschildpadden. Dit zijn middelgrote zeeschildpadden met een kenmerkende papegaaiachtige bek.

Een beetje gespannen adem je door de snorkel. Je hoort de lucht zwaar door de buis glijden. De schildpadden zijn niet onder de indruk van je aanwezigheid en zwemmen kalm onder je door. Door hun harde schild en schilferige huid lijken het net beesten van een prehistorisch tijdperk.

Vliegende vis

Na een uurtje is het tijd om verder te varen. Je neemt afscheid van de kalme zeedieren en laat je door de zon opdrogen op het dek.

Je tuurt over het glinsterende water. Opeens zie je iets uit de zee springen. Een paar seconden vliegt het door de lucht, laag over het water, waarna het opeens weer in het de zee belandt. Dat was een vliegende vis, het nationale symbool van Barbados.

Je vindt de vliegende vis op de munten en biljetten van de Barbados dollars en in elk restaurantje waar je komt staat vliegende vis op het menu. Op de boot krijg je een flying fish sandwich, geserveerd met een hete saus.

Wrak met tropische vissen

De volgende en laatste stop van de catamaran is bij een wrak van een schip. Dit wrak is lang geleden gezonken en vormt nu het onderkomen van vele gekleurde tropische vissen. Snel gris je je snorkelspullen bij elkaar en plons je het water in.

Rechts zie je een school gekleurde gele vissen en links zwemmen twee maanvissen haastig van je vandaan. Grote gele Engelvissen knabbelen aan de algen die groeien op het wrak. Deze tropische vissen zijn duidelijk meer onder de indruk van je aanwezigheid dan de schildpadden.

Long Beach: langste strand

De boot brengt je terug naar het vaste land en meert aan in de haven van Brigdetown. Omdat je even geen zin hebt in drukte na zo'n rustig dagje ga je naar de zuidkust van Barbados, naar Silver Sands.

Hier vind je het langste strand van Barbados: Long Beach. Terwijl de zon ondergaat en de wind sterker wordt, loop je over het witte strand. De zandkorrels voelen warm aan onder je voeten. Al snel kom je bij een barretje waar je geniet van de nationale drank: een glas rum met ijs.

Wat is er te doen op Barbados?

  • Boek een catamaran cruise als je op Barbados bent. Dit is een ideale manier om meer van het eiland en zijn omgeving te zien. De boot stopt op mooie plekken waar je snorkelt tussen tropische vissen en zelfs zeeschildpadden.
  • Wil je geen hele dag varen? Ga dan voor de sunset cruise en vertrek pas aan het einde van de middag. Je stopt één keer om te snorkelen en ziet daarna vanaf het dek de oranje zon in de zee zakken.
  • Houd je helemaal niet van varen of wordt je snel zeeziek? Je kan natuurlijk ook snorkelen bij het rif vlakbij de stranden. Vooral vanaf de stranden aan de westkust is het mogelijk het water in de duiken en meteen te snorkelen tussen de visjes.
  • Eet een flying fish sandwich. De vliegende vis is het nationale symbool van Barbados en kom je overal op het menu tegen. De sandwich wordt geserveerd met een gele hete saus, gemaakt van pepers.
  • Wil je windsurfen? Dan is het strand bij Silver Sands de plek voor jou. Mensen van over de hele wereld trekken naar deze plek toe om te windsurfen. Ook is het strand een stuk rustiger dan op de toeristische stranden aan de westkust.

Meer Silver Sands

Reviews Silver Sands

Ya Man! (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Karin van Luijk op 29 november 2017

Pareltjes van ongerepte, verlaten strandjes. Kleurrijke onderwaterwereld, surfwalhalla en goedlachse en vriendelijke eilandbewoners! Tip: huur een auto om de ongebaande paden te ontdekken en grote kans dat je een idyllisch en verlaten plekje voor 2 vind!

6,8
8 Algemene ervaring
8 Mooi
4 Bereikbaarheid
7 Wildlife

Pluspunten Silver Sands

  • Weinig toeristen

Minpunten Silver Sands

  • Dure bestemming
Ultieme tip: Rum punch bij het surfers café
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers

Specialisten Barbados

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Bonaire kenner
Sponsors