Bathsheba Jouw vakantie naar Midden-Amerika begint hier!

Bathsheba

door Yasmin Visser

De oostkust van Barbados is volgens velen het 'echte Barbados': authentiek en ruig. En deze kustlijn bevat uitstekende plekken om te surfen. Bijvoorbeeld bij het strand van Bathsheba. Dit vissersdorpje langs de kust van de Atlantische Oceaan is dé plek voor surfers vanuit de hele wereld.

Bathseba ligt op ongeveer twintig kilometer van Bridgetown en telt niet meer dan vijfduizend inwoners. Er is één hoofdstraat in het dorpje met gekleurde huisjes. Palmbomen en rotsen domineren de rest van de omgeving.

De perfecte golf

Met je gehuurde surfplank onder je armen loop je over het gelige strand. De zandkorrels onder je voeten voelen warm aan. Er staat een zacht windje, die een voor een welkome verkoeling zorgt.

De plank is met klittenband aan je enkel vastgebonden. Vol vertrouwen stap je het lauwwarme water in. Terwijl je op het board ligt, peddel je met je armen over de golven.

Eenmaal achter de branding wacht je al zittend op je board op de perfecte golf. Voor je zie je het bijna verlaten strand van Bathsheba.

Soepkom in het water

Een stukje verderop, bij de baai van Bathsheba, is een gebied die surfers de Soup Bowl, of soepkom, noemen. De golven zijn hoger dan bij de rest van het eiland, ideaal voor de wat meer ervaren surfers.

Maar het verschil met andere goede surfplekken zit hem vooral in het feit dat je hier één van de weinigen bent die op een golf wacht. Geen hele rij surfers voor je: je pakt de golf wanneer jij dat wil.

Ook op het strand bij de soepkom in het rustig. De kustlijn is hier in het oosten wel wat ruiger en kaler dan in het westen. Je ziet vooral zand en enorme rotsen. Deze kalkstenen keien lijken wel door een stel knikkerende reuzen te zijn achtergelaten.

Exotische bloemen

Vlakbij Bathsheba ligt Flower Forest. In deze enorme tuin kom je helemaal tot rust. Fluitende vogels is het enige geluid dat je hier hoort, terwijl je naar allerlei exotische bloemen kijkt.

Ten noorden van Bathseba ligt de Andromeda Botanical Gardens. Wanneer je binnenkomt zie je meteen een enorm veld vol hibiscussen. Kleine kolibries vliegen net boven de opvallende gekleurde bloemen.

Bebaarde vijgenboom

Een klein paadje leidt je door de tuin en uiteindelijk kom je bij beroemde bebaarde vijgenboom, waar Barbados zijn naam aan dankt. Los Barbados betekent zoiets als de bebaarden.

De bebaarde vijgenboom is herkenbaar aan de dunne wortels die naar beneden groeien vanuit verschillende plaatsen op de takken. Hierdoor lijkt het net de boom een baard draagt.

Wat is er te doen in Bathsheba?

  • Ga surfen op bij de Soepkom. Hier vind je mooiste golven van Barbados en misschien zelfs wel de mooiste van alle Caribische eilanden. Ervaren surfers hebben hun handen vol bij het glijden over deze hoge rakkers.
  • Bezoek de Andromeda Botanical Gardens, vlakbij Bathsheba. Hier vind je ontelbaar veel soorten bomen en bloemen. Ook de beroemde bebaarde vijgenboom, waar Barbados zijn naam van heeft, is hier te zien.
  • Eet de heerlijkste verse vis in één van de lokale restaurantjes. Vooral de poon wordt hier vaak geserveerd. Je eet dit met een mooi uitzicht over de oceaan.
  • Bezoek St. Johns Parish Church. De kerk is gebouwd in de 17e eeuw en herbouwd in 1836, nadat een orkaan de kerk had verwoest. De details maken de kerk een bezienswaardigheid. Vooral de roodbruine handgemaakte katheder moet je van dichtbij bekijken.
  • Voor een mooi uitzicht over het heuvelachtige landschap van Barbados moet je naar Hackleton's Cliff. Vanaf deze 300 meter hoge helling kijk je over het land dat door de kolonisten Schotland werd genoemd, wegens de grote gelijkenis met het Europese land.

Meer Bathsheba

Specialisten Barbados

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Cuba kenner
Sponsors