MiddenAmerika.nl Jouw vakantie naar Midden-Amerika begint hier!

Reviews Curaçao

8,5
8,9 Algemene ervaring
8,2 Beziens­waardigheden
7,9 Steden of plaatsen
8,8 Locals
7,6 Veilig
8,2 Natuur
9,5 Stranden
9,3 Klimaat
  • Aantal reviews: 165
  • Aantal waarderingen: 87

Stage Curacao (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Jeske Boonen op 30 juli 2017

Deze plek bruist van de energie en geeft daarnaast ook het ultieme vakantiegevoel. Ik heb een half jaar in dit land gewoond en wilde nooit meer weg. De zee is helderblauw, de stranden schoon en wit en het leven daar is super relaxt

Pluspunten Curaçao

  • locals
  • afstand
  • weer
  • stranden

Minpunten Curaçao

  • de feestjes zijn elke week hetzelfde
Ultieme tip: Ga de Kristoffelberg beklimmen. Je hebt dan een fantastisch uitzicht en het geeft je een positieve boost!
Aangeraden voor: Vriendengroep

Mooiste vakantie ooit (bezocht in november 2014)

Review geschreven door Aimée Kommeren op 24 juli 2017

Curaçao is de mooiste plek op aarde. Het ideale eiland om compleet tot rust te komen. Curaçao is het paradijs voor duikers, party animals en levensgenieters. Als het kon, dan ging ik er ieder jaar naar toe.

8,5
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
6 Locals
5 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Curaçao

  • betaalbaar
  • gezellig
  • mooi
Ultieme tip: Slaap bij lions dive en ga eten bij Wilhelmina.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Curacao / Korsou (bezocht in januari 2013)

Review geschreven door Kirsten van Kessel op 28 juni 2017

Een aantal dingen die je zeker moet doen:

· Grote en Kleine Knip bezoeken, dit is wel een van de meest favoriete onbetaalde stranden. Grote Knip is leuker om een hele dag te zitten dan Kleine Knip.

· Daaibooi is geweldig, wat je dan sowieso moet doen is een barbeque mee nemen. Verder moet je dan gewoon de BBQ aansteken voor het donker is en met zonsondergang eten. Wat je daar ook kan doen is links en rechts de berg oplopen. Bijna alle stranden aan de zuidkust zijn namelijk meestal inhammen. Hier de zonsondergang kijken is geweldig.

· Christoffelberg beklimmen, die gelegen is in het Christoffelpark. Sowieso de moeite om daar een rondje te rijden! Dit is wel een pittige klim en moet je dan ook echt zo vroeg mogelijk doen, dit omdat het anders te warm is. Slim ook wat later in de vakantie te doen, dan ben je helemaal gewend. Dit is het hoogste punt van Curacao en als het helder is zou je Venzuela moeten kunnen zien liggen.

· Shete Boka Park bezoeken. Dit is aan de noordkant van het eiland, hier heb je de noordoostpassaat op het eiland staan, wat dus resulteert in een ruwe zee (waardoor je ook niet aan de noordkant kan zwemmen, behalve bij Playa Kanoa). Hier moet je alle punten bekijken, je kan een kaart bij de ingang kopen en dan krijg je meteen wat advies over het park zelf.

· Drankje doen bij Jansies, dit is een schattig restaurantje waar je leguanensoep kan eten en een drankje kan doen in een tuin/terras met veel vogeltjes, genaamd Jansies. Leguaan is serieus erg lekker!

· Batido eten/drinken. Dit is een fruit shake met melk en suiker (lekker ongezond), maar heerlijk!

· Playa Lagun, is een wat minder zandstrand maar heel leuk stukje van het eiland. Het is ook een klein dorpje, dus je moet er maar even door heen rijden. Bij het strand heb je rechts op de klif een restaurantje waar je lekker wat kan drinken. Het zijn veel trappen, maar zeker wel de moeite waard.

9,5
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Curaçao

  • betaalbaar
  • weer

Minpunten Curaçao

  • geen
Ultieme tip: Huur ook zeker een auto om het eiland goed te verkennen. Ga aan het eind van de dag naar Playa Jeremi, hier is het super rustig en een prachtige zonsondergang.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Relax and explore (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Robbert de Schepper op 20 juni 2017

Curaçao is een must see, huur een auto en reis alle stranden af. Ieder strand is anders, heeft een andere sfeer en is stuk voor stuk prachtig. Vergeet zeker je duikbril niet want het onderwater leven is prachtig!

8,5
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
7 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Curaçao

  • altijd warm
  • Vriendelijke mensen
  • Prachtig
  • Super
  • Chill
  • Nederlands

Minpunten Curaçao

  • Duur
Ultieme tip: Playa Piskado -> Schildpadden Playa Cas Abao -> Prachtig
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Thuiskomen (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Inge Vissia op 12 juni 2017

Prachtig eiland, veel ongerepte natuur! Vriendelijke inwoners en fantastische stranden. Je kunt er fantastisch duiken, met of zonder gids. De duikscholen bieden prima opleidingen! Ook veel vakantieappartementen beschikbaar.

Pluspunten Curaçao

  • Veel eetgelegenheden

Minpunten Curaçao

  • Geen
Ultieme tip: Kijk eens op rian-appartementen.com. Rust , een zwembad in een tropische tuin met lieve honden, katten en een schildpadfamilie , volledig en gezellig ingerichte appartementen.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Gastvrij (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Anja van der Gaarden op 06 juni 2017

Gastvrije bewoners, veel bezienswaardigheden, zon, zee, strand en vooral rustig aan!!! Je kunt er heerlijk en gevarieerd eten. Het slavenmuseum moet je gezien hebben. Het Christoffelpark (onder begeleiding van een natuurgids) is zeer de moeite waard. Heerlijke baaien waar je prachtig kunt snorkelen. En je kunt gewoon Nederlands praten :-).

Ultieme tip: Lions Dive Beach Resort is voor ons the place to be!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Klein paradij (bezocht in juni 2011)

Review geschreven door Daisy Smallegoor op 02 juni 2017

Toen we aankwamen op curaçao was het natuurlijk heerlijk tropisch warm, niet te vergelijken met Nederland. De lucht was altijd blauw, het water had zo'n mooie blauw groene kleur en de stranden waren wit. Het was echt een paradijs of aarde. Ondanks het een klein eiland is, zijn er genoeg dingen te doen. Je kan bijvoorbeeld snorkelen, duiken, grotten bezoeken waar slaven zijn geweest, naar een klein ander eilanden varen (wat klein curaçao wordt genoemd) wat ook erg mooi is. Je kan er wakeboarden en natuurlijk shoppen in Willemstad met die mooie gekleurde huisjes. Het eten is ook echt fantastisch, als je dan de toeristische plekken vermijdt. Ondanks alle mooie plekken, heerst er ook veel armoede. Veel onafgemaakte huizen, vuil en zwerfdieren. Dit zie je niet overal op t eiland, maar als je het eiland probeert te verkennen en een beetje rondreist zul je dit vast tegenkomen.

Pluspunten Curaçao

  • Aardige mensen
  • Hele rustige sfeer
  • Lekker eten
  • Mooi weer
  • Mooie stranden

Minpunten Curaçao

  • Op sommige plekken veel toeristen
  • Zwerfdieren
  • Vuil
Ultieme tip: Als je van mooie stranden houdt of van zwemmen moet je naar de grote knip of kleine knip gaan. Dat zijn de mooiste stranden van curaçao.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Orkaanseizoen (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Malonne de Groen op 31 mei 2017

Curaçao, wat een prachtig land. Van de pontjesbrug en slenteren in willen tot op het strand liggen en duiken. Er is van alles te doen. Iedereen die we hier ontmoet hebben was ontzettend vriendelijk en behulpzaam. Verschillende tips gekregen van locals over bezienswaardigheden en activiteiten. Bij café Copa Cabana hebben we het heerlijke gerecht carnistoba op, dit is een specialiteit, zeker een aanrader. Wij verbleven op het park van Coral Estate met een gehuurd huisje. Mooi park alleen de weg er naartoe is niet best en het ligt een eindje van de weg af. Doordat er in die periode een orkaan langsraasde hebben we weinig kunnen zien van het zeewater en helaas ook voor het duiken was de zee te wild. Zeker de moeite om bij salina di la kok flamingo's te gaan spotten. Ook het christoffelpark is prachtig, dit is een natuurpark met verschillende uitkijkpunten en grotten. De Jan-thiel baai is prachtig maar ook erg toeristisch. Als je een minder toeristisch strand wilt zien raad ik je aan om een auto te huren (die kan je altijd goed gebruiken) en rond te gaan rijden, vergeet ook zeker de grote en kleine knip niet.

8,6
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Curaçao

  • aardige locals
  • mooie natuur
  • prachtige stranden

Minpunten Curaçao

  • op sommige plekken slechte wegen
Ultieme tip: Café copa cabana was een gezellig café waar we heerlijk gegeten hebben, zeker een aanrader.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Zon, zee en strand (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Rianne Wernsen op 30 mei 2017

Ik ben helemaal niet zo'n 'zon, zee, strand' type, maar daar heeft Curaçao verandering in gebracht. Er zijn hier zoveel verschillende stranden die stuk voor stuk prachtig zijn. Ontzettend erg genoten en zeker nog eens terug!

Pluspunten Curaçao

  • Prachtige stranden
  • Nederlands sprekend

Minpunten Curaçao

  • Duur
Ultieme tip: Snorkelen! Er zwemmen zoveel mooie vissen (en op sommige plekken ook schildpadden!!) dat snorkelen echt een beleving is.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers

Nederlands party- en relax-eiland (bezocht in augustus 2010)

Review geschreven door Judith Bles op 17 mei 2017

Curacao heeft van alles op één eiland. Natuurlijk een azuurblauwe zee met witte stranden, maar ook kun je je vakantie combineren met een goede hike op de Christoffelberg. Het eiland staat bekend om de Nederlandse stagiaires en daarom dus ook een party-eiland. Curacao heeft een vrolijke en gezellige vibe wat eigenlijk een stukje Nederland in de zon is met een Antilliaans tintje.

Pluspunten Curaçao

  • Nederlands
  • Makkelijk begaanbaar
  • Partyeiland

Minpunten Curaçao

  • Scheiding tussen toeristen en locals
  • niet al te veilig
Ultieme tip: Ik denk dat een tripje naar Klein Curacao wel echt erbij hoort. Verder vind ik sowieso Mambo Beach wel een goede hang out.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers

Geweldig echt een vakantie om in weg te dromen en om nooit te vergeten. (bezocht in augustus 2014)

Review geschreven door Nynke Weijs op 16 mei 2017

Een heerlijk strand met een prachtige sfeer, veel te beleven zoals met dolfijnen gezwommen. En Willemstad bezocht, geslapen in een heerlijk hotel (lion dive beach resort) een mooie locatie lekker warm, echt prachtig.

8,6
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
8 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Curaçao

  • warmte
  • cultuur
  • locatie

Minpunten Curaçao

  • vliegreis
Ultieme tip: Geniet van het moment dat je der bent en relax doe alles wat je wilt doen maar vooral geniet.
Aangeraden voor: Gezinnen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Stage ziekenhuis curacao (bezocht in september 2012)

Review geschreven door Daphne Boosman op 14 mei 2017

Curacao is een erg mooi eiland , zwemmen met dolfijnen was erg leuk. Playa lagun is een leuk strand waar je met geluk schildpadden kan spotten. Verder kun je bij het wilhelminaplein erg goedkoop eten.

Pluspunten Curaçao

  • aardige locals
  • mooi weer
  • nederlands kunnen praten

Minpunten Curaçao

  • geen
Ultieme tip: Playa lagun! Slavernij museum, beklimmen van de top van de Christoffelberg
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Paradijs (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Ellen de Levie op 13 mei 2017

Prachtig eiland. De mensen zijn er vriendelijk. Wij hebben een auto gehuurd, omdat het openbaar vervoer niet zo goed is. De natuur is prachtig; ruige rotsen, mooie stranden. Wij vonden de grote knip heel leuk. Willemstad met de pontjesbrug is ook heel gezellig.

Pluspunten Curaçao

  • aardige mensen
  • mooie natuur
  • heerlijk klimaat

Minpunten Curaçao

  • slechte wegen
  • lange vlucht
Ultieme tip: Ga uiteten bij cafe plein wilhelmina. Goedkoope en lekker!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Relaxen kan je goed op Curaçao (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Ester Remans op 12 mei 2017

Zon, veel verschillende parelwitte stranden en een azuurblauwe zee... de ingrediënten voor een relaxte vakantie. En huur een auto zodat je het eiland rond kan touren en iedere dag weer een ander strandje kan pakken....Ik zeg doen.

Pluspunten Curaçao

  • Het is erg Relaxt op Curacao

Minpunten Curaçao

  • Alles is in Nederlands
  • Zelfs AH is er
  • Op iedere kaar staan Frikandelle en Krokette
Ultieme tip: Goed eten bij de Buurvrouw, mooie plek aan zee bij restaurant Karakter.
Aangeraden voor: Stellen

Curaçao 2017 (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Megan Weidema-Haksteeg op 10 mei 2017

Curaçao is een erg divers en mooi eiland. Er is voor ieder wat wils. Of je nu wilt hiken in een national parc of shoppen op Jan Tiel, duiken of zonbaden. Het eiland hebben wij ervaren als zeer kindvriendelijk.

Pluspunten Curaçao

  • Divers
  • Mooi
  • Warm
Ultieme tip: Huur altijd een auto en ga richting Westpunt, hier vind je de meest lokale zaakjes, mooiste en meer rustige stranden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastisch Curacao (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Edith Smit - Vlegels op 09 mei 2017

Op 30 mei 2016 getrouwd op Curacao. Deze ervaring zullen we nooit vergeten! En wat een vriendelijke bevolking. Waanzinnige tijd gehad!! Via marktplaats de accomodatie Blou Blou gevonden. Top bungalow gerund door Nederlanders. Ze zorgden voor het vakantiegevoel!!

Pluspunten Curaçao

  • klimaat

Minpunten Curaçao

  • geen
Ultieme tip: Auto huren en het eiland over!!
Aangeraden voor: Gezinnen, Natuurliefhebbers

Rust, zon en relaxen (bezocht in maart 2014)

Review geschreven door Hans Jacobs op 08 mei 2017

Het was alsof het een sprookje was een paradijs op aarde vertoeven in het Jan Thiel ressort de omgeving het snorkelen en het duiken, zwemmen met de dolfijnen. Het kon niet op, van de ene verassing naar de andere een echte aanrader.

Ultieme tip: Ga duiken en zwemmen met de dolfijnen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldige duik- en snorkelspot (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Karen Mulders op 08 mei 2017

Curacao is een mooi land. We zijn er op huwelijksreis geweest. Willemstad is leuk om een dagjete bekijken en de drijvende markt te bezoeken. De meeste toeristen blijven daar in de buurt hangen. Wij zijn echter naar Westpunt gegaan en daar gaan duiken. Wat een mooie onderwaterwereld is Curacao rijk zeg. Ik kan daarom iedereen aanraden daar een aantal keer een goede duik te nemen in het water. Neem wel genoeg zonnebrand mee, want je verbrand bij het leven. Ook in het water kun je het beste met T-shirt aan gaan snorkelen. Overdag is een hoedje op bijna een must om hoofdhuidverbranding tegen te gaan. En een goede anti-mug voor de avonduren is ook geen overbodige luxe. Maar verder hebben wij een topvakantie gehad. De mensen daar zijn ontzettend behulpzaam en spreken veelal ook Nederlands of Engels. En behalve de onderwaterwereld zijn er genoeg andere dingen te bekijken. Zoals de struisvogelboerderij met restaurant (en de meest grappige gids ever) of een safari over het eiland, zodat je ook de ongerepte natuur kunt bewonderen. Of de Hato Caves. Genoeg te doen dus. We hebben ons erg vermaakt. Vooral dus met duiken. Zonder duikinteresse of strandhobby ben je er wel na een week uitgekeken. Het is en blijft een klein eiland.

8,9
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
9 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Curaçao

  • aardige locals
  • mooie onderwaterwereld
  • goed weer
  • lekker zonnig

Minpunten Curaçao

  • Felle zon
  • muggen
  • verbrandingsgevaar
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers

Thuiskomen in de tropen (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Els van der Wal-Ruigrok op 08 mei 2017

Heerlijk eiland, vriendelijke mensen en veel te zien. Bijvoorbeeld alle strandjes aan de ene kant van het eiland, maar ook de ruige kust aan de andere kant. Ook het Christoffelpark is de moeite waard. Verder nog de struisvogelfarm of de kruidentuin van Dina Veere. Verder natuurlijk Willemstad met zijn verschillende wijken, de pontjesbrug en de drijvende markt enzovoort. Gezellige terrassen waar het goed toeven is.

Pluspunten Curaçao

  • aardige mensen
  • gewoon Nederlands spreken

Minpunten Curaçao

  • lange vlucht van 10 uur
Ultieme tip: Wij logeren meestal in Willemstad zelf, vinden wij gezellig.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Een tropisch stukje thuis (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Reinier Haasnoot op 07 mei 2017

Curacao is een (ei)land met veel mogelijkheden. Met diverse mooie baaien waarin je heerlijk kunt snorkelen en duiken. Ook op het eiland zelf is genoeg te zien en doen. Vogels in alle kleuren spotten, wandelen door de straatjes van Willemstad (neem vooral een kijkje in het schitterend gerestaureerde Ottrabanda) en lekker Caribisch eten. Het is een eiland waar je lekker actief kunt zijn, maar ook heerlijk kunt relaxen. De vriendelijke bewoners geven je het gevoel van een tropisch stukje thuis!

Pluspunten Curaçao

  • Klimaat
  • Natuur
Ultieme tip: Snorkelen tussen de schildpadden!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Jamaica kenner
Sponsors