Klein Curaçao

Klein Curaçao

door Charlotte de Vries

De twee uur durende boottocht naar Klein Curaçao is bijna net zo leuk als het onbewoonde eilandje zelf. Je maakt een babbeltje met de kapitein, veert mee met metershoge golven en vergaapt je aan een lijnrechte, eindeloze horizon. Met een beetje geluk zwemt er nog een groep dolfijnen met je mee.

Langzamerhand komt er een spierwit eilandje tevoorschijn, bespikkeld met palmbomen en cabana's. Klein Curaçao is ongeveer drie vierkante kilometer klein en ligt ten oosten van Curaçao. Behalve een antieke vuurtoren en een gestrand schip, is hier weinig te bezichtigen. Naar Klein Curaçao ga je om te genieten van de meest ultieme rust, op het mooiste strand van Curaçao.

Het mooiste strand van Curaçao

Want die titel verdient het poederachtige strand. Het zand is zo reflecterend wit, dat je er de dag niet redt zonder zonnebril. En het water is zo helder en felblauw, dat je met je duikbril op wel vijftig meter vooruit kan kijken onder water. Zo kan je de schildpadden rondom Klein Curaçao goed zien.

Met schildpadden snorkelen

Een paar tientallen meters vanaf de kust groeit een soort zeegras dat schildpadden vreselijk lekker vinden. De kans dat je schildpadden tegenkomt tijdens je snorkeltocht is daardoor bijna gegarandeerd!

Ze zijn niet schuw. Dus houd je adem in, duik naar eentje toe en zwem even met het beestje mee. Je zal je verbazen over de serene, bijna vliegende slagen waarmee een schildpad zich door het water beweegt.

Boten naar Klein Curaçao

Vanaf het Spaanse Water vertrekken dagelijks boten gevuld met eten en drinken naar Klein Curaçao. Twee vooraanstaande bedrijven zijn The Mermaid en Bounty. Passagiersboot The Mermaid laat haar gasten iets langer op het eiland verblijven, Bounty vaart met een catamaran en serveert alcohol (bij de prijs inbegrepen). Reserveer je plekje een paar dagen van tevoren, want dit Caribische paradijs wil je niet missen.

Like deze pagina

Reizen Curaçao

Specialisten Curaçao

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Curaçao kenner
Sponsors