Klein Curaçao Klein Curaçao
9,3
9,6 Algemene ervaring
9,5 Locals
9,4 Interessant
8,6 Natuur
9,6 Stranden
9,8 Wildlife
9,5 Wandelingen en/of andere activiteiten

Klein Curaçao

door Charlotte de Vries

De twee uur durende boottocht naar Klein Curaçao is bijna net zo leuk als het onbewoonde eilandje zelf. Je maakt een babbeltje met de kapitein, veert mee met metershoge golven en vergaapt je aan een lijnrechte, eindeloze horizon. Met een beetje geluk zwemt er nog een groep dolfijnen met je mee.

Langzamerhand komt er een spierwit eilandje tevoorschijn, bespikkeld met palmbomen en cabana's. Klein Curaçao is ongeveer drie vierkante kilometer klein en ligt ten oosten van Curaçao. Behalve een antieke vuurtoren en een gestrand schip, is hier weinig te bezichtigen. Naar Klein Curaçao ga je om te genieten van de meest ultieme rust, op het mooiste strand van Curaçao.

Het mooiste strand van Curaçao

Want die titel verdient het poederachtige strand. Het zand is zo reflecterend wit, dat je er de dag niet redt zonder zonnebril. En het water is zo helder en felblauw, dat je met je duikbril op wel vijftig meter vooruit kan kijken onder water. Zo kan je de schildpadden rondom Klein Curaçao goed zien.

Met schildpadden snorkelen

Een paar tientallen meters vanaf de kust groeit een soort zeegras dat schildpadden vreselijk lekker vinden. De kans dat je schildpadden tegenkomt tijdens je snorkeltocht is daardoor bijna gegarandeerd!

Ze zijn niet schuw. Dus houd je adem in, duik naar eentje toe en zwem even met het beestje mee. Je zal je verbazen over de serene, bijna vliegende slagen waarmee een schildpad zich door het water beweegt.

Boten naar Klein Curaçao

Vanaf het Spaanse Water vertrekken dagelijks boten gevuld met eten en drinken naar Klein Curaçao. Twee vooraanstaande bedrijven zijn The Mermaid en Bounty. Passagiersboot The Mermaid laat haar gasten iets langer op het eiland verblijven, Bounty vaart met een catamaran en serveert alcohol (bij de prijs inbegrepen). Reserveer je plekje een paar dagen van tevoren, want dit Caribische paradijs wil je niet missen.

Reviews Klein Curaçao

Geslaagd! (bezocht in mei 2010)

Review geschreven door Esther Poulus op 08 december 2019

Goed georganiseerd met als afsluiting een barbecue. Witte stranden met helder water. Schildpadden en kreeftjes om je heen. Wat wil je nog meer. De vaart naar het eiland was al de moeite waard. De mensen van de organisatie hadden het goed geregeld.

Pluspunten Klein Curaçao

 • sfeer

Minpunten Klein Curaçao

 • criminaliteit.
Ultieme tip: Dat deze excursie zeker aan te raden is als je verblijft op curacao. Op Curacao zelf kan je genoeg doen. Naar Willemstad met punda en otrabanda als de plek. Winkels genoeg..
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Snorkelen op Klein Curaçao (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Cindy Smolders op 18 november 2019

Een geweldige snorkelervaring op Klein Curaçao. Een overvloed aan prachtige kleurrijke vissen. Daarnaast meerdere waterschildpadden gezien. Zij zijn absoluut niet schuchter en laten je tot dichtbij toe. Daarnaast is het een paradijselijk stuk met het helblauwe water en de parelwitte stranden. Je waant je echt even in een paradijs. Wij hebben de hele dag met ons hoofd onder water gelegen om te genieten van het prachtige onderwaterleven. Echt een absolute aanrader!

8,8
8 Algemene ervaring
nvt Locals
8 Interessant
9 Natuur
10 Stranden
9 Wildlife
nvt Wandelingen en/of andere activiteiten

Pluspunten Klein Curaçao

 • Mermaid Boattours
 • Wildlife

Minpunten Klein Curaçao

 • Nauwelijks koraal over
Ultieme tip: Snorkelen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Echt de moeite waard! (bezocht in april 2019)

Review geschreven door Charlaine Thijsen op 17 november 2019

Je kunt het eiland rond lopen! Ik raad dit zeker aan te doen.. je kunt ook snorkelen, er is veel bijzonders te zien in het water. Het witte strand en het blauwe water zorgen voor een prachtig uitzicht.

Ultieme tip: Ga met de mermaid boattrips
Aangeraden voor: Avonturiers

Super! (bezocht in mei 2010)

Review geschreven door Esther Poulus op 19 november 2018

Het was echt genieten. Zon, kristalhelder water en aardige mensen. Aan het einde een barbecue. Ik zeg geslaagd! Was goed georganiseerd maar de zee was wel een beetje wild. Daardoor veel zieken. Wie weet nog een keer!

Pluspunten Klein Curaçao

 • Het totaal plaatje.
Ultieme tip: Je goed op de zon voorbereiden.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Dagtrip naar Klein Curaçao (bezocht in mei 2014)

Review geschreven door Jamie van Tol op 08 februari 2018

Wanneer je op Curaçao bent is het zeker de moeite waard om een dagje met de boot naar Klein Curaçao te gaan. De boottocht werd bij sommige van ons aan boord niet prettig ervaren, dit had te maken met de hoge golven. Maar dit ben je gauw vergeten als je Klein Curaçao nadert. Dan zie je een vuurtoren, helder water en een prachtig strand. Eenmaal aangekomen met de boot mag je ervan afspringen en het laatste stuk zwemmen. Verder krijg je zelf de gelegenheid om je dag in te vullen. Wij vonden het erg leuk om te gaan snorkelen, omdat het water zo helder was dat je alles onder water kon zien. Hier zagen wij dan ook schildpadden!

8,5
10 Algemene ervaring
8 Locals
9 Interessant
8 Natuur
8 Stranden
nvt Wildlife
8 Wandelingen en/of andere activiteiten

Pluspunten Klein Curaçao

 • Snorkelen
 • Mooi strand
Ultieme tip: Ga snorkelen en spot de schildpadden!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers

Dagbezoek Curacao (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Tim Vredevoort op 04 december 2017

We zijn begin Juni met de Mermaid naar Klein Curacao gevaren tijdens onze vakantie op Curacao. Wat een fantastische ervaring. Naast dat de organisatie van de Mermaid alles op en top voor elkaar had was het eiland zelf ook geweldig. Een oase van rust, onbewoond en ongerepte natuur. De oude kerk en Shipwreck zijn leuk om even heen te lopen. Aanrader!

Pluspunten Klein Curaçao

 • Rust
 • Bounty paradijs
 • Ongerept

Minpunten Klein Curaçao

 • Heenreis
 • Terugreis
Ultieme tip: Ga met de Mermaid naar Curacao, dan is je dag op en top geregeld.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Klein Curaçao (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Mariella Hendriks op 26 november 2017

Klein Curaçao met de catamaran was erg leuk! Ga snorkelen en zie schildpadden. Het water is zo helder. Bezoek de verlaten vuurtoren en het verlaten schip. Heel veel kleine hagedissen te zien. Een aanrader dus.

9,4
10 Algemene ervaring
10 Locals
10 Interessant
6 Natuur
10 Stranden
10 Wildlife
10 Wandelingen en/of andere activiteiten

Pluspunten Klein Curaçao

 • onbewoond
 • eiland
 • prachtig

Minpunten Klein Curaçao

 • onveiligheid
 • duur
Ultieme tip: Ga snorkelen en ontdek het eiland
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Het ultieme Robinson gevoel (bezocht in december 2010)

Review geschreven door Stella BG op 19 november 2017

Op 90 minuten varen vanaf Curacao ligt Klein Curacao. Een onbewoond paradijselijk eiland. Een oude vuurtoren doet herinneren dat er ooit iemand permanent hier heeft verbleven. De bootreis op zich is al een beleving omdat je de open Caribische zee ervaart en de boot voortdurend wordt vergezeld door vliegende vissen en vaak ook dolfijnen. Je kunt er heerlijk snorkelen in de mooie turquoise zee, maar het is ook zeker de moeite waard om je innerlijke strandjutter wakker te schudden door een wandeling over het eiland. Als je op Curacao bent een must wat mij betreft. Boek via een goede organisatie; vaak kun je voor een vaste prijs heen en teruggevaren worden inclusief eten en drinken, het blijft natuurlijk wel een onbewoond eiland zonder voorzieningen.

Ultieme tip: Blijf niet alleen aan het strand liggen, het is echt de moeite om een wandeling rond het eiland te maken!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Natuurliefhebbers

Een dag naar klein Curacao! (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Benthe Vos op 12 november 2017

Klein Curacao is idyllisch. Blauw water, wit strand en weinig mensen. Daarnaast is het snorkelen fenomenaal. Met geluk zie je een zeeschildpadden! Klein Curacao kan je bezoeken met een organisatie, deze verkopen het meestal inclusief eten en gebruik faciliteiten ter plaatse. Dit is wel aan te raden.

Ultieme tip: Smeren smeren smeren! De zon is daar extra sterk door het witte zand, zelfs in de schaduw verbrand je.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers

Mermaid boottrip Klein Curaçao (bezocht in november 2013)

Review geschreven door Anoek Lindhout op 07 november 2017

Ontdek Klein Curaçao met de Mermaid boot excursie! Wit strand en super blauw helder water. Vanaf het strand zie je de schaduwen van de schildpadden op de bodem van de zee. Neem je snorkel mee en zwem relaxt met ze mee, zo mooi! Maak ook een tochtje op de banaan en geniet daarna van een lekkere barbecue met je billen in het zand en een cocktail in je hand!

10,0
10 Algemene ervaring
10 Locals
10 Interessant
10 Natuur
10 Stranden
10 Wildlife
10 Wandelingen en/of andere activiteiten

Pluspunten Klein Curaçao

 • snorkelen
 • schildpadden
 • tropisch
Ultieme tip: Vergeet niet je snorkel! Of ga duiken!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers

Klein prachtig eiland (bezocht in juni 2015)

Review geschreven door Melissa Jansen op 05 november 2017

Onverwachts met de boot naar het kleine eiland (was niet onze planning). Al veel eilanden bezocht en dachten: dit is er een net als vele andere die we al bezocht hebben. Het waaide erg hard was een helse boottocht.
Eenmaal aangekomen: wat een prachtig eiland mooie natuur, de oude uitkijktoren was ook prachtig om te zien. Heel veel aangespoeld koraal, etc. Iedereen ging snorkelen Ik bleef achter op het strand. Wat prachtig in het zonlicht met het aangespoelde koraal. Een dag om nooit te vergeten .

Ultieme tip: Vergeet geen waterschoentjes. En je camera uiteraard.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Even naar het paradijs . (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Yas Wolters op 05 november 2017

Elk jaar strijk ik neer op de Nederlandse Antillen. Om weer even op te laden. Klein Curaçao is een plaats waar je letterlijk weer even tot jezelf komt, zet je snorkel op, pak een boek en wees even een zeemeermin onderwater!

10,0
10 Algemene ervaring
10 Locals
10 Interessant
10 Natuur
10 Stranden
10 Wildlife
10 Wandelingen en/of andere activiteiten

Pluspunten Klein Curaçao

 • rustig
 • groen
Ultieme tip: Gewoon niks doen en genieten van de natuur.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Curaçao

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Curaçao kenner
Sponsors