Christoffelpark Christoffelpark

Christoffelpark

door Charlotte de Vries

Een roofvogel zweeft boven je terwijl je over de heuvels van het woestijnachtige Christoffelpark rijdt. Je manoeuvreert tussen rijen cactussen die felroze en gele bloemen tentoonstellen. Vanuit de stekelige bosjes die het natuurpark verder opvullen, houden leguanen en parkieten je autorijd-skills nauwkeurig in de gaten. Welkom in de échte Caribische natuur, in het Christoffelpark.

Het Christoffelpark is met 2000 hectare het grootste natuurpark van Curaçao. Vroeger besloeg dit gebied de eerste plantages van het eiland. Landhuizen Zorgvlied, Zevenbergen en het tot museum bestempelde Savonet omsingelen het pronkstuk van het park: de Christoffelberg.

Dieren spotten in het Christoffelpark

Het Christoffelpark zit bomvol wilde dieren. Leguanen en hagedissen zie je gegarandeerd over het asfalt heen rennen, warawara's (roofvogels) en zwartgele troepialen verfraaien de cactustoppen. Maar er is ook een groep dieren die iets schuwer zijn voor het publiek.

In de koloniale tijd werd het park gebruikt als jaaggebied. Kolonisten brachten er vanuit het thuisland witstaartherten heen, om er vervolgens met hun eigen geweren op los te gaan. Vandaag de dag zijn er nog zo'n 250 biña's (hertjes) over, waarvan je met een beetje geluk een glimp van opvangt.

De Christoffelberg beklimmen

Je hoeft niet per se door het Christoffelpark heen te rijden. Als je er bij zonsopkomst al bent en genoeg waterflessen meeneemt om de opkomende hitte aan te kunnen, kun je acht verschillende wandelroutes door het park inslaan.

De routes begeleiden je dieper het park in, naar een baai of een grot. Een van de routes neemt je mee naar de bijna 400 meter hoge Christoffelberg. Klinkt makkelijk? Vergis je niet! De hitte maakt elke stap drie keer zo zwaar. Maar als je de top eenmaal hebt bereikt, geniet je van het mooiste uitzicht op bijna heel het eiland Curaçao.

Museum Savonet

Zo zie je onder meer de landhuizen van het park liggen. Een van de landhuizen is omgetoverd tot een museum over de geschiedenis van de plantages en de slavenopstand. Museum Savonet is één van de meest indrukwekkende musea van Curaçao om meer over dit tijdperk te weten te komen. Een absolute must-see tijdens je bezoek aan Curaçao.

Meer Christoffelpark

Specialisten Curaçao

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

MiddenAmerika.nl kenner
Sponsors