Shete Boka National Park Shete Boka National Park
8,8
9,0 Algemene ervaring
9,3 Natuur
8,8 Stranden
8,8 Wildlife
7,7 Overige activiteiten
9,3 Bereikbaarheid

Shete Boka National Park

door Charlotte de Vries

De meeste toeristen strijken hun badlakens neer op rustige baaien, om uit te waaien bij de verkoelende, lichtblauwe zee. Heerlijk. Maar ons advies: pak je handdoek op en rijd naar de noordelijke inhammen van Shete Boka National Park, waar je de kracht van de natuur terugziet in de woeste zee en een vulkanisch maanlandschap.

Shete Boka National Park ('park van zeven inhammen') beslaat tien kilometer van de ruigste kustlijn van Curaçao. Daarin zijn karakteristieke baaien uitgehouwen door hamerende golven. Voor Boka Wandomi zie je een natuurlijke brug, in de grot van Boka Tabla spuwt de zee naar binnen en Boka Pistol schiet het water de lucht in.

Naar de Natural Bridge

Wandelroutes begeleiden je naar de verschillende baaien van het natuurpark. De meest betreden route leidt naar Boka Wandomi. Het zandpad gaat over in een rotsachtig landschap, waar je sporen van het lava dat het eiland heeft gecreëerd in terugziet.

Je wandelt langs baaien en over kliffen die hard worden geslagen door de zee. Na een uur kom je aan bij de Natural Bridge van Curaçao. Een soort uitgehakte klif op het water. Je mag er niet overheen lopen, maar er is een uitkijkpunt om de brug te bezichtigen.

Schildpadden zien

De baaien die je tegenkomt tijdens je wandeling zijn beschermde broedplaatsen voor drie verschillende soorten zeeschildpadden. Ook al leggen de schildpadden meestal 's nachts hun eieren in het zand, bestaat er een kans dat je de trage dieren ziet wandelen of zwemmen.

Boka Tabla

Aan de andere kant van het Shete Boka National Park zie je baaien die een veel kortere wandeling vergen. Daarvan is Boka Tabla de bekendste. Deze inham is eigenlijk een tunnelgrot, die vanaf het land en vanaf de zee een ingang heeft. Vanaf het land kan je de grot in dalen, en de zee woest naar binnen zien kletteren.

Iets verderop liggen twee kleinere baaien: Kalki en Pistol. Boka Kalki is met mangroves begroeid en Boka Pistol geeft elke minuut een enorme show. In deze nauwe inham wordt het inkomende water met een kanonschot omhoog gevuurd. Zo zie je ook de andere, ongetemde kant van het tropische eiland Curaçao.

Meer Shete Boka National Park

Reviews Shete Boka National Park

Bijzonder (bezocht in april 2018)

Review geschreven door Demi van der Meijde op 18 november 2019

Geweldig mooie en bijzondere ervaring. Ik had nog nooit eerder zoiets gezien. Dankzij weinig bezoekers konden we hier rustig onze tijd nemen zonder iemand in de weg te staan. De kosten waren erg laag en ik kan het zeker iedereen aanraden.

Pluspunten Shete Boka National Park

 • bijzonder
 • niet druk
 • betaalbaar

Minpunten Shete Boka National Park

 • moeilijk te lopen
 • weinig beschutting
Ultieme tip: Stevige schoenen
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bijzondere ervaring (bezocht in april 2018)

Review geschreven door Demi van der Meijde op 18 november 2019

Ondanks alle warmte is het een fijne en rustige plek om te bezoeken. Je hebt weinig last van andere toeristen en de entree is niet hoog. Het is een bijzonder natuurverschijnsel wat je te zien krijgt. Aan te bevelen aan alle leeftijden.

Pluspunten Shete Boka National Park

 • Betaalbaar
 • Mooi

Minpunten Shete Boka National Park

 • Weinig afwisseling
Ultieme tip: De looproute op slippertjes is wat onhandig. Zonnebrand is ook een must.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een parel in het Caraïbisch gebied en nog puur natuur (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Cees Stassart op 09 december 2017

Er is zeer veel te doen op het eiland Curaçao maar een bezoek aan Shete Boka mag je niet missen!
Hier voel je, ruik je , hoor je en zie je de pure natuur. Het is geweldig om daar te zijn! Met een beetje geluk zijn op diverse locaties zelfs schildpadden die hun eieren komen leggen waar te nemen.

Pluspunten Shete Boka National Park

 • Makkelijk bereikbaar
 • Laag entree
Ultieme tip: Een goede camera, een verrekijker, hoofdbescherming en goed schoeisel.
Aangeraden voor: Gezinnen, Natuurliefhebbers

Adventures (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Kimberly Martines op 12 november 2017

Shete boka ('zeven inhammen of baaien') is een natuurgebied op Curaçao. Het park is opgericht in 1994.

De 7 inhammen zijn: 1. Boka Tabla 2. Boka Wandomi 3. Boka Kortalein 4. Boka Plate 5. Boka Masalina 6. Boka Djegu en Dos Boka.

Pluspunten Shete Boka National Park

 • uitzicht

genieten van het mooie geweld van de natuur (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door robert alleman op 12 november 2017

Shete Boka is een prachtig stukje natuur aan de noordkant van Curaçao. De kust is daar totaal het tegenovergestelde als die je altijd in de reisbrochures ziet. Het water is daar niet kalm en helderblauw.
Boka Pistol is een aanrader. De naam omdat het geluid van het tegen de rotsen slaan van de golven klinkt als een pistool dat afgaat. En vooral het genieten van de mooie maar ruige natuur.
Je moet entree betalen maar dat is helemaal niet erg als je ziet wat voor moois van de natuur ervoor terug krijgt.

9,7
10 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Stranden
10 Wildlife
8 Overige activiteiten
10 Bereikbaarheid

Pluspunten Shete Boka National Park

 • aardige locals
 • schoon en netjes
 • toilet aanwezig

Minpunten Shete Boka National Park

 • weinig schaduw
 • niet geschilk voor mensen die slecht ter been zijn
Ultieme tip: Er is weinig schaduw dus zorg dat je voldoende zonnebrand meeneemt en een hoed/pet en zonnebril zijn ook erg prettig. Evenals wat te drinken voor onderweg.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een prachtige plek waar het water een pistool geluid maakt! (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Elke van Beers op 22 juni 2017

Wat was dit park een ontiegelijk mooie plek. Het is gewoon prachtig. In dit park, wat trouwens geheel gratis is, heb je meerdere plekken. Je hebt vijf plekken, sommige liggen op een goede loopafstand van elkaar, maar de twee andere die iets verder liggen zou ik met de auto gaan en het laatste stukje lopen. Maar daar is het echt niet minder mooi.

Op deze foto zie je dus een van deze vijf mooie plekken in het Shete Boka national park. Op deze plek is er een soort kom van rotsen en als het water daar met vaart in komt hoor je een pistool geluid, heel gaaf. Het ligt natuurlijk wel beetje aan hoeveel water er in een keer in de soort kom gaat. Gaat er veel in, is het geluid harder. Je hebt er een steiger waar je hele gave foto's op kunt maken. je ziet op de foto dat we op de steiger staan. Die is dus aan de zijkant en er een paar meter boven. Zoals je ook op de foto kan zien, is dat je er eigenlijk wel naar beneden kunt lopen. Wij hebben dat ook gedaan en hele mooie foto's gemaakt.

Ik vind zelfs dat dit echt op de lijst van mooie plekken moet komen.

8,7
9 Algemene ervaring
10 Natuur
8 Stranden
9 Wildlife
7 Overige activiteiten
9 Bereikbaarheid

Pluspunten Shete Boka National Park

 • Een pluspunt is dat je deze prachtige locatie geheel GRATIS kan bezoeken
 • Het heeft meerdere mooie uitzichtpunten over een anders stuk

Minpunten Shete Boka National Park

 • Als daar geen wind staat is het daar heel warm
Ultieme tip: Neem als er weinig wind staat echt een paar flesjes water mee, want anders is het echt te heet. Neem een fotocamera mee! En kleed je dus ook leuk voor de foto's, maar wel luchtig.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Spetterende reis! (bezocht in mei 2014)

Review geschreven door Elise van Kluijve op 11 mei 2017

Heel uniek en indrukwekkend! Erg veelzijdig en genoeg te zien! Naast de indrukwekkende opstuiende golven en de tropische natuur kun je ook de meest bijzondere dieren spotten! Het waait er wel erg hard: houd hier rekening mee.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Natuur
9 Stranden
9 Wildlife
8 Overige activiteiten
9 Bereikbaarheid

Pluspunten Shete Boka National Park

 • zeer toegankelijk
 • goed bereikbaar

Minpunten Shete Boka National Park

 • veel lopen
Ultieme tip: Boca Pistol was het allergaafst.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Shete Boka (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Marja Steuerwald op 08 mei 2017

Prachtig nationaal park opgericht in 1994. Ook wel de zeven inhammen genoemd. Boka table een grot die vanaf een kant van het land toegankelijk is. Boka pistol een nauwe inham waar opspattend water als een soort pistool schoten tegen de kust slaat.

.

Ultieme tip: Met de auto goed te bereiken
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Must see als je op Curacao bent (bezocht in september 2012)

Review geschreven door Ellen Schoffelen op 05 juli 2016

Erg mooi om een andere kant van het eiland te zien. Een wereld van verschil: de mooiste stranden tegenover de ruige natuur.

8,0
8 Algemene ervaring
8 Natuur
8 Stranden
7 Wildlife
nvt Overige activiteiten
9 Bereikbaarheid

Pluspunten Shete Boka National Park

 • Ruige natuur
 • betaalbaar
 • leuk ter afwisseling

Minpunten Shete Boka National Park

 • Na regenval slechtbegaanbaar
Ultieme tip: Ga op tijd in de ochtend, want op het heetst van de dag is het te heet om rond te wandelen. Rij daarna door naar Westpunt en maak meteen een rondje langs de kleine baaitjes!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Curaçao

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Cuba kenner
Sponsors