Weer Curaçao

Weer Curaçao

Door het tropische klimaat is het weer op Curaçao het hele jaar door aangenaam. De temperaturen zijn vrij constant gedurende het jaar. Curaçao heeft gemiddeld maar liefst acht zonuren per dag. Niet voor niets is Curaçao vanwege zijn zonzekerheid een populaire vakantiebestemming. 

Om optimaal te genieten van je vakantie op Curaçao, hoop je waarschijnlijk op goed weer. Daarom is het belangrijk om te weten wat je in de zomer- en wintermaanden kan verwachten van het weer op Curaçao. En wat de beste reistijd is voor een rondreis door Curaçao.   

Hoe is het weer op Curaçao in de zomermaanden?

In de zomermaanden vallen er soms korte buien, maar na een bui is het meestal meteen weer prachtig weer op Curaçao. Vooral tussen juni en december kan dit voorkomen. In Curaçao is er sprake van een hoge luchtvochtigheid, waardoor het zo nu en dan benauwd kan aanvoelen. Maar door de altijd aanwezige wind zijn de temperaturenredelijk goed uit te houden. 

Hoe is het weer op Curaçao in de wintermaanden?

Het weer op Curaçao is tijdens de wintermaanden aanzienlijk warmer dan in ons koude kikkerlandje. Met temperaturen rond de 28 graden, kunnen wij eigenlijk ook niet van een winter spreken in Curaçao. Tijdens de wintermaanden valt er gemiddeld wel meer regen dan in de zomermaanden.

Wat is de beste reistijd voor Curaçao?

Vanwege het goede weer op Curaçao, is dit het hele jaar door een prima vakantiebestemming om te bezoeken. Juni tot en met oktober zijn de warmste maanden op Curaçao met een gemiddelde temperatuur van 32 graden. 

Houd wel rekening met het orkaanseizoen dat in de periode van augustus tot en met oktober valt. In deze periode valt er vaak veel regen, maar dankzij de zuidelijke ligging in de Caribische zee is de kans op natuurrampen erg klein op Curaçao.

Specialisten Curaçao

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Curaçao kenner
Sponsors