Top 5 mooiste stranden van Curaçao

Top 5 mooiste stranden van Curaçao

door Charlotte de Vries

Als je eenmaal je handdoek hebt uitgeslagen op één van de perfecte stranden van Curaçao, kies je nooit meer een andere bestemming voor je zonvakantie. Er is geen strand in Thailand of Indonesië dat het kristalheldere water en de fluweelzachte, oogverblindende stranden van Curaçao kan evenaren. Geloof me! Ik ben opgegroeid op Curaçao én ik heb een lange lijst aan strandbestemmingen in de wereld afgewerkt.

De stranden op Curaçao zijn niet zo lang zoals de stranden in Nederland bijvoorbeeld zijn. De meeste stranden liggen aan kleine en knusse baaien, versierd met palmbomen en uitgesneden door kliffen. Kies voor je vakantie op Curaçao niet alleen het strand bij je resort uit. Pak je coolbox in en kom met me mee naar Westpunt, waar je een aantal van de mooiste stranden van Curaçao vindt!

5. Playa Lagun

Onze eerste stop in Westpunt is Playa Lagun, één van de kleinste baaien in dit lijstje. Tot een paar jaar geleden was Playa Lagun een doodgewoon vissersstrand. Op een gegeven moment werd het strand ontdekt door snorkelaars en duikers. Langs de kliffen bewonder je een levendig kleurenpalet van koraal en tropische vissen.

’s Ochtends en ’s avonds, wanneer de vissersboten vertrekken en terugkeren, spot je regelmatig schildpadden in de baai. Je hoeft er niet per se je duikbril voor op te zetten: vanaf het restaurant bovenop de klif zie je ze door de zee glijden. En pas op – tientallen tamme leguanen kijken hier met je mee!

4. San Juan

Bij Landhuis San Juan betaal je de wachter een paar gulden om verder te mogen rijden. De stoffige zandpaden leiden naar de vier stranden van San Juan. Dit zijn precies de stranden waar je naar zoekt: goudgeel zand, lichtblauw water en compleet uitgestorven. Je krijgt het gevoel alsof je op je eigen privéstrand ligt.

Playa Chiki, Playa Manzaliña en Playa Shon Mosa zijn perfect voor strandhangen. Playa Largu bestaat voornamelijk uit aangespoeld koraal en is minder aantrekkelijk om te zwemmen, maar uitstekend om te snorkelen. Enorme koraalbossen liggen vlak voor de kust!

3. Santa Cruz

Het water in de baai van Santa Cruz is minder helder dan van de andere stranden in dit lijstje. Maar Santa Cruz wint de derde plek door haar spectaculaire omgeving. Enorme heuvels zoals je ze in het Christoffelpark ziet verfraaien het zilverwitte strand dat is bespikkeld met koningspalmen en houten hutjes.

Santa Cruz staat vooral bekend om de Blue Room. Huur een kajak bij Captain Goodlife en peddel langs de hoge kliffen naar deze onderwatergrot. Rond het eind van de middag, wanneer de zon laag staat, veroorzaken de zonnestralen de meest schitterende weerkaatsingen tegen het plafond.

2. Grote Knip

Als je in Willemstad rondvraagt naar het mooiste strand van Curaçao, zal je gegarandeerd Grote Knip te horen krijgen. Het water is er niet alleen glashelder en het zand niet alleen spierwit: Grote Knip is ontzettend gezellig. Hier komen toeristen én locals met hun coolboxen, barbecues en geluidsinstallaties om een dag volop te chillen.

De parkeerplaats bij Grote Knip ligt hoger dan het strand. Wanneer je de auto uitstapt en de rand van de klif nadert, heb je een beeldschoon uitzicht op het strand en de omringende groene heuvels. Ben je een adrenalinejunkie? Spring dan van de klif af, regelrecht het water in!

1. Cas Abou

Maar zelfs het fotogenieke strand van Grote Knip haalt het niet bij Cas Abou. Cas Abou is een paradijs. Het strand is lang, witter dan wit en bezaaid met wuivende kokospalmen. Het water is onwaarschijnlijk helder en blauw. Je ziet de vissen langs je tenen zwemmen, alsof je in een aquarium staat.

Cas Abou is dan ook de perfecte plek om te duiken. Tientallen meters zicht is gegarandeerd en de koraalrif voor de kust is levendig en kleurrijk. Heb je nog nooit gedoken? Maak dan een introductieduik! Dit spektakel wil je niet missen tijdens je vakantie op Curaçao.

Handdoek en zonnebril bij de hand? Boek hier je vakantie naar Curaçao en ontdek deze vijf mooiste stranden van het eiland!

Fotocredits: dronepicr

Specialisten Curaçao

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Mexico kenner
Sponsors